Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι και διαστημικά ταξίδια
Τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι  και διαστημικά ταξίδια

Τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι και διαστημικά ταξίδια

 

           

            «Η συμβολή των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων στα διαστημικά ταξίδια», θα είναι το θέμα της ομιλίας του Δρ. Πληροφορικής   Απόστολου Ξενάκη, που θα γίνει την Κυριακή, 5η Μαρτίου, και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην ).

Στις αρχές του 20ού αιώνα, η ασύρματη έδωσε τεράστια ώθηση στην των ανθρώπων, στην οικονομία, στη βιομηχανία και στην επιστήμη. Στο δεύτερο ήμισυ του ίδιου αιώνα, οι δορυφορικές τηλεπικοινωνίες έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο τεράστιο άλμα σε όλα τα προηγούμενα, ενώ ταυτόχρονα η τηλεόραση έγινε παγκόσμια και όλα τα με γεγονότα μπήκαν στο μας σε πραγματικό χρόνο.

Χάρη στη δορυφορική λειτούργησαν για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα, τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (), το παγκόσμιο δίκτυο www και μπόρεσαν να γίνουν πράξη τα διαστημικά ταξίδια, είτε με επανδρωμένα διαστημόπλοια, είτε με ρομποτικά διαστημικά για την κατάκτηση, αρχικά της Σελήνης και μελλοντικά άλλων πλανητών, όπως π.χ. του Άρη. Στη διάλεξη θα παρουσιαστεί η ιστορία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων καθώς και η συμβολή τους τόσο στη διαστημική τεχνολογία, όσο και στην επιστήμη της αστρονομίας και της αστροφυσικής. Κατά την θα γίνει χρήση διαφανειών σε Power Point και προσομοιώσεων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση