Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά
Τελετή λήξης  των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Η τελετή λήξης των μαθημάτων του 16ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας 2015, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (εωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού).

Στο μεταξύ, συγχρόνως με την τελετή λήξης, αρχίζει τις εργασίες του και το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο Νεολαίας με ανάλογη ομιλία, την οποία επρόκειτο να κάνει ο κ. Διονύσιος Σιμόπολος, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω της οικονομικής κρίσης και τον αντικατέστησε ο κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα «Οι ήχοι του Σύμπαντος».

Αμέσως μετά τη ξεκίνησε η ανάβαση στα για την καθιερωμένη αστροβραδιά, που άρχισε στις 10 μ.μ. στο δεύτερο αυτοκινήτων προς τις Αγριόλευκες.

Τη διοργάνωση της αστροβραδιάς, έχει αναλάβει η Παρατηρησιακή Ομάδα της Εταιρείας, η οποία θα στήσει από τις 9:30 μ.μ. τα , για να παρατηρήσει ο κόσμος τους πλανήτες, τα νεφελώματα, τα σμήνη αστέρων και τους γαλαξίες του ουρανού, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, ενώ παράλληλα έγινε ξενάγηση με λέιζερ στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία του.

Μετά την αστροβραδιά ακολούθησε συν, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με προβολή βίντεο και εικόνων και είχε ως θέμα : ιαστημικό τηλεσκόπιο Herchel, ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν. Την ολιγόλεπτη ομιλία έκανε ο Δρ. Χρίστος Ξενάκης, φυσικός.

Τέλος όσον αφορά το Σχολείο, να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συγκέντρωσε περίπου 45 κατανεμημέ σε τρία τμήματα, αρχαρίων, προχωρημένων και Παρατηρησιακού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση