Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά
Τελετή λήξης  των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Η λήξης των μαθημάτων του 16ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας 2015, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ς (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού).

Στο μεταξύ, συγχρόνως με την λήξης, αρχίζει τις εργασίες του και το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο εολαίας με ανάλογη , την οποία επρόκειτο να κάνει ο κ. Διονύσιος Σιμόπολος, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω της οικονομικής ς και τον αντικατέστησε ο κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα «Οι ήχοι του Σύμπαντος».

Αμέσως μετά τη διάλεξη ξεκίνησε η ανάβαση στα Χάνια Πηλίου για την καθιερωμένη αστροβραδιά, που άρχισε στις 10 μ.μ. στο δεύτερο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς τις .

Τη διοργάνωση της αστροβραδιάς, έχει αναλάβει η Παρατηρησιακή Ομάδα της Εταιρείας, η οποία θα στήσει από τις 9:30 μ.μ. τα τηλεσκόπια, για να παρατηρήσει ο κόσμος τους πλανήτες, τα νεφελώματα, τα σμήνη αστέρων και τους γαλαξίες του ουρανού, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, ενώ παράλληλα έγινε με λέιζερ στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία του.

Μετά την αστροβραδιά ακολούθησε συνεστίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια ενδιαφέρουσα με προβολή βίντεο και εικόνων και είχε ως θέμα : Το Διαστημικό τηλεσκόπιο Herchel, ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν. Την ολιγόλεπτη ομιλία έκανε ο Δρ. Χρίστος Ξενάκης, φυσικός.

Τέλος όσον αφορά το Σχολείο, να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συγκέντρωσε περίπου 45 σπουδαστές κατανεμημέ σε τρία τμήματα, αρχαρίων, προχωρημένων και Παρατηρησιακού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση