Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά
Τελετή λήξης  των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Τελετή λήξης των μαθημάτων αστρονομίας με αστροβραδιά

Η τελετή λήξης των μαθημάτων του 16ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας 2015, πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού).

Στο μεταξύ, συγχρόνως με την τελετή λήξης, αρχίζει τις του και το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο Νεολαίας με ανάλογη ομιλία, την οποία επρόκειτο να κάνει ο κ. Διονύσιος Σιμόπολος, ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω της οικονομικής κρίσης και τον αντικατέστησε ο κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα «Οι ήχοι του Σύμπαντος».

Αμέσως μετά τη ξεκίνησε η ανάβαση στα Πηλίου για την καθιερωμένη αστροβραδιά, που άρχισε στις 10 μ.μ. στο δεύτερο αυτοκινήτων προς τις Αγριόλευκες.

Τη διοργάνωση της αστροβραδιάς, έχει αναλάβει η Παρατηρησιακή Ομάδα της Εταιρείας, η οποία θα στήσει από τις 9:30 μ.μ. τα τηλεσκόπια, για να παρατηρήσει ο κόσμος τους πλανήτες, τα νεφελώματα, τα σμήνη αστέρων και τους γαλαξίες του ουρανού, που θα φαίνονται εκείνες τις ώρες, ενώ παράλληλα έγινε ξενάγηση με λέιζερ στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία του.

Μετά την αστροβραδιά ακολούθησε συνεστίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με βίντεο και εικόνων και είχε ως θέμα : Το Διαστημικό τηλεσκόπιο Herchel, ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν. Την ολιγόλεπτη ομιλία έκανε ο Δρ. Χρίστος Ξενάκης, φυσικός.

Τέλος όσον αφορά το Σχολείο, να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συγκέντρωσε περίπου 45 σπουδαστές κατανεμημένους σε τρία τμήματα, αρχαρίων, προχωρημένων και Παρατηρησιακού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση