Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων
Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων

Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων

Μί κόμη επιστημονική του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου ς, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μύλο του Παπά στη Λάρισα. Πρόκειται για μία συσκευή που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο , οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παρόντος του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δημήτρης Κουρέτα αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αυτή προσπάθεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «γίνεται μια αναγνώριση και βράβευση από το δήμο Λάρισας της προσπάθειας που κάνουμε τόσα χρόνια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αφορμή είναι μια συσκευή που έχουμε δημιουργήσει, πατεντάρει και παρουσιάζουμε, η οποία μετράει, σε πολύ λίγο χρόνο, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα, όπως κρασιά, γάλα, μπύρα και αντίστοιχα τρόφιμα που υπάρχουν στην καθημερινή μας .

Η συσκευή μπορεί να βοηθήσει κυρίως τους οινοπαραγωγούς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μικροοινοποιήσεις πριν την κυρίως οινοποίηση, μετρώντας τα αντιοξειδωτικά και βλέπουν την περίοδο εκείνη που έχουν την καλύτερη αντιοξειδωτική, η οποία παίζει ακόμα και από μέρα σε μέρα στο αγροτικό προϊόν.

Η συσκευή δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας τοπικής εταιρίας, της «POLYTECH», και μπορεί κάποιος να σει  το προϊόν, το οποίο κοστίζει περίπου 700 ευρώ.

Τ τρέχουμε ένα με εταιρία της Έδεσσας στους κερασώνες της χς, όπου μετράμε την οξύτητα και βλέπουμε ποια είναι η κατάλληλη μέρα για τη συγκομιδή.»

Ο κ. Κουρέτας και η ομάδα του θα βραβευτούν σαν ερευνητική ομάδα από τη Γαλλική Κυβέρνηση στις 26-30 Μαρτίου,  σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου και θα παρουσιάσουν τη συσκευή.

 

 

Πηγή: onlarissa.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση