Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων
Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων

Συσκευή που υπολογίζει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων

Μία ακόμη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μύλο του Παπά στη . Πρόκειται για μία συσκευή που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παρόντος του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιστημών Πάνο Σάπκα, ο καθηγητής του Δημήτρης Κουρέτα αναφέρθηκε στην επιτυχημένη αυτή προσπάθεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «γίνεται μια αναγνώριση και βράβευση από το δήμο ς της προσπάθειας που κάνουμε τόσα χρόνια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αφορμή είναι μια συσκευή που έχουμε δημιουργήσει, πατεντάρει και παρουσιάζουμε, η οποία μετράει, σε πολύ λίγο χρόνο, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα, όπως κρασιά, γάλα, μπύρα και αντίστοιχα τρόφιμα που υπάρχουν στην καθημερινή μας διατροφή.

Η συσκευή μπορεί να βοηθήσει κυρίως τους οινοπαραγωγούς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μικροοινοποιήσεις πριν την κυρίως οινοποίηση, μετρώντας τα αντιοξειδωτικά και βλέπουν την περίοδο εκείνη που έχουν την καλύτερη αντιοξειδωτική, η οποία παίζει ακόμα και από μέρα σε μέρα στο προϊόν.

Η συσκευή δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας τοπικής εταιρίας, της «POLYTECH», και μπορεί κάποιος να σει  το προϊόν, το οποίο κοστίζει περίπου 700 ευρώ.

Τώρα τρέχουμε ένα με εταιρία της Έδεσσας στους κερασώνες της χώρας, όπου μετράμε την οξύτητα και βλέπουμε ποια είναι η κατάλληλη μέρα για τη συγκομιδή.»

Ο κ. Κουρέτας και η ομάδα του θα βραβευτούν σαν από τη Γαλλική Κυβέρνηση στις 26-30 Μαρτίου,  σε που θα πραγματοποιηθεί στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου και θα παρουσιάσουν τη συσκευή.

 

 

Πηγή: onlarissa.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση