Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Στο Βόλο το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019  
Στο Βόλο το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019   

Στο Βόλο το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019  

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που έχει την έδρα της στο Βόλο διοργανώνει από Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, έως Κυριακή, 3η Νοεμβρίου, το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019, στο Βόλου (Σταδίου & Μανδηλαρά, Ν. Ιωνία).

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει στις 7 μ.μ. με τις προσφωνήσεις των επισήμων, και την της Βολιώτισσας καθηγήτριας αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης  Δήμητρας Ρηγοπούλου, κόρης του μαθηματικού Ιωάννη Ρηγόπουλου.

Το πρώτο της σειράς αυτής των συνεδρίων πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, πάλι από την ίδια Εταιρεία, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, το 1999 και ακολούθησαν τα επόμενα της Κέρκυρας (2001), της Θεσσαλονίκης (2003), της Αθήνας (2005), της Πάτρας (2007), της Αλεξανδρούπολης (2009), των Χανίων (2011), της Θάσου (2013), της ς (2015) και της Κέρκυρας (2017).

Στο 11ο Συνέδριο προβλέπεται να συμμετάσχουν περί τα 300 άτομα προερχόμενα από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπου δραστηριοποιούνται οι περίπου 30 σύλλογοι ερασιτεχνών αστρονόμων, αλλά και πολλοί άλλοι φίλαστροι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα αυτά.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 100 σύνεδροι, εκ των οποίων πάνω από 20 έχουν στείλει τις εισηγήσεις και τις ανακοινώσεις τους που θα παρουσιάσουν στο . Στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου οι διάφοροι σύλλογοι και οι μεμονωμένοι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα αναρτήσουν πανό και φωτογραφίες, της ερασιτεχνικής εργασίας τους. Τα εκθέματα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος θα παρουσιάσουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι θα απεικονίζουν την πλούσια δραστηριότητα της πολύχρονης ιστορίας της.

Στους συνέδρους θα διανεμηθούν τσάντες με ποικίλο αστρονομικό περιεχόμενα από την 30ετή σχεδόν δράση της Εταιρείας και μάλιστα τα Πρακτικά του 1ου Συνεδρίου του 1999, των οποίων υπάρχουν πολλά αντίτυπα στα αρχεία της.

Το βράδυ της πρώτης μέρας του Συνεδρίου, Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, η διοργανώτρια Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος θα παραθέσει σε όλους τους συνέδρους πλούσιο δείπνο σε ένα τσιπουράδικο της ς.

Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο, 2α Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στα πλαίσια του Συνεδρίου θα λάβει χώρα στον ίδιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου η ετήσια «Γιορτή Αστρονομίας» κατά την οποία θα βραβευθούν: (α) οι 22 καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου του 24ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019, (β)

Οι 17 καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας 2019 και (γ) οι 39 σπουδαστές και σπουδάστριες, που αποφοίτησαν από την «Φθινοπωρινή εξ αποστάσεως 2018» και την «Χειμερινή εξ αποστάσεως 2019».

Μετά την εκδήλωση της βράβευσης θα παρατεθεί δείπνο στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου για όλους τους συμμετέχοντες στη «Γιορτή Αστρονομίας», μαθητές, σπουδαστές, γονείς, καθηγητές και επισήμους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση