Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά
Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

 

Όλοι γνωρίζουμε γι τον μεγάλο επιστήμον του 20ού αιώνα, Αλβέρτο Αϊνστάιν, που οι θεωρίες του δεσπόζουν ακόμη και σήμερα στην επιστήμη της αστρονομίας. Ακόμη, όμως, περισσότερα έχει να μας πει ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς, που επισκέφθηκε το του και το μουσείο, που βρίσκεται στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της ς. Σήμερα, Κυριακή, λοιπόν, 2 Απριλίου 2017 και ώρα 20.00, έχει πολλά να πει, να διηγηθεί και να παρουσιάσει με προβολές κατά την ομιλία του που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.)

Στην αρχή, σημειώνει, θα «επισκεφτούμε» την Οικία όπου έζησε ο Αϊνστάιν την περίοδο 1903-1905 στη Βέρνη όταν εργαζόταν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Η οικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πανέμορφης Βέρνης που σήμερα είναι διαμορφωμένη ως μουσείο με έπιπλα, , αντικείμενα. φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής που σχετίζονται με τη ζωή του σ' αυτό το χώρο.

Στη συνέχεια θα «επισκεφτούμε» το Αϊνστάιν που είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική ζωή του από τη γέννηση έως το θάνατό του. καθώς και στο επιστημονικό του έργο που τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην της ανθρωπότητας. Το Αϊνστάιν στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης. Περίπου 550 πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα, 70 ταινίες και βίντεο και πολυάριθμα κινούμενα σχέδια περιγράφουν την καθημερινή ζωή του, την ιδιοφυΐα και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η της εποχής του.

Και οι δύο ιδιωτικές και επιστημονικές πτυχές της ζωής του Αϊνστάιν αναδεικνύονται και δείχνουν το πρόσωπο πίσω από την ιδιοφυΐα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση