Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά
Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

 

Όλοι γνωρίζουμε για τον μεγάλο επιστήμονα του 20ού αιώνα, Αλβέρτο Αϊνστάιν, που οι θεωρίες του δεσπόζουν ακόμη και σήμερα στην επιστήμη της αστρονομίας. Ακόμη, όμως, περισσότερα έχει να μας πει ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς, που επισκέφθηκε το του και το , που βρίσκεται στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Σήμερα, , λοιπόν, 2 Απριλίου και ώρα 20.00, έχει πολλά να πει, να διηγηθεί και να παρουσιάσει με προβολές κατά την ομιλία του που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.)

Στην αρχή, σημειώνει, θα «επισκεφτούμε» την Οικία όπου έζησε ο Αϊνστάιν την περίοδο 1903-1905 στη Βέρνη όταν εργαζόταν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Η οικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πανέμορφης Βέρνης που σήμερα είναι διαμορφωμένη ως με έπιπλα, , αντικείμενα. φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής που σχετίζονται με τη του σ’ αυτό το χώρο.

Στη συνέχεια θα «επισκεφτούμε» το Μουσείο Αϊνστάιν που είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική του από τη γέννηση έως το θάνατό του. καθώς και στο επιστημονικό του έργο που τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην της ανθρωπότητας. Το Μουσείο Αϊνστάιν στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης. Περίπου 550 πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα, 70 ταινίες και βίντεο και πολυάριθμα κινούμενα σχέδια περιγράφουν την καθημερινή του, την ιδιοφυΐα και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η της εποχής του.

Και οι δύο ιδιωτικές και επιστημονικές πτυχές της ζωής του Αϊνστάιν αναδεικνύονται και δείχνουν το πρόσωπο πίσω από την ιδιοφυΐα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-201… - https://t.co/eYoYAc6ZF6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση