Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά
Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

Η σημερινή αστρονομική ομιλία του κ. Ζαφραντζά

 

Όλοι γνωρίζουμε για τον μεγάλο επιστήμονα του 20ού αιώνα, Αλβέρτο Αϊνστάιν, που οι θεωρίες του δεσπόζουν ακόμη και σήμερα στην επιστήμη της αστρονομίας. Ακόμη, όμως, περισσότερα έχει να μας πει ο κ. Ευστάθιος Ζαφραντζάς, που επισκέφθηκε το σπίτι του και το μουσείο, που βρίσκεται στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Σήμερα, Κυριακή, λοιπόν, 2 Απριλίου και ώρα 20.00, έχει πολλά να πει, να διηγηθεί και να παρουσιάσει με προβολές κατά την του που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο.)

Στην αρχή, σημειώνει, θα «επισκεφτούμε» την Οικία όπου έζησε ο την περίοδο 1903-1905 στη Βέρνη όταν εργαζόταν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών. Η οικία βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πανέμορφης Βέρνης που σήμερα είναι διαμορφωμένη ως μουσείο με έπιπλα, εικόνες, αντικείμενα. φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής που σχετίζονται με τη ζωή του σ’ αυτό το χώρο.

Στη συνέχεια θα «επισκεφτούμε» το Μουσείο Αϊνστάιν που είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική ζωή του από τη γέννηση έως το θάνατό του. καθώς και στο επιστημονικό του έργο που τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο δημιουργικές διάνοιες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Μουσείο Αϊνστάιν στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης. Περίπου 550 πρωτότυπα αντικείμενα και αντίγραφα, 70 ταινίες και βίντεο και πολυάριθμα κινούμενα σχέδια περιγράφουν την καθημερινή ζωή του, την ιδιοφυΐα και τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, ενώ παράλληλα απεικονίζεται η ιστορία της εποχής του.

Και οι δύο ιδιωτικές και επιστημονικές πτυχές της ζωής του Αϊνστάιν αναδεικνύονται και δείχνουν το πρόσωπο πίσω από την ιδιοφυΐα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση