Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ποσό 605 εκατ. από την ΕΕ σε 314 εξέχοντες ερευνητές
Ποσό 605 εκατ. από την ΕΕ σε 314 εξέχοντες ερευνητές

Ποσό 605 εκατ. από την ΕΕ σε 314 εξέχοντες ερευνητές

Τρείς ανάμεσά τους

Στις 13/12, το Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε τη χορήγηση Επιχορηγήσεων Εδραίωσης σε 314 κορυφαίους ερευνητές 39 εθνικοτήτων στην Ευρώπη 3 εκ των οποίων είναι ελληνικής κατς. Πρόκειται για τους Τσακίρη Εμμανουήλ (Royal Holloway and Bedford New College – Ηνωμένο Βασίλειο), Αδαμαντίδη Αντώνη (University of Bern – Ελβετία) και Αμοιρίδη Βασίλη (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Ελλάδα). Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 605 εκατομμυρίων ευρώ, θα προάγει, για παράδειγμα, νέες αναγεννητικές θεραπείες για , καινοτόμους αλγορίθμους για ανθεκτικότερα δίκτυα πληροφορικής ή την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των παράνομων αγορών εργασίας.

Ο Κάρλος Μοέδας, επίτροπος αρμόδιος για θέματα ς, επιστήμης και καινοτομίας, δήλωσε τα εξής: «Το Έρευνας ιδρύθηκε για να εξευρεθεί η καλύτερη ποιότητα στην επιστήμη την οποία πρέπει να διαφυλάσσουμε, να τιμούμε και να στηρίζουμε, ώστε να καταστεί η Ευρώπη κέντρο διεθνούς επιστημονικής αριστείας. Οι νέοι δικαιούχοι της επιχορήγησης έλα αυτήν την ανταγωνιστική χρηματοδότηση διότι είναι κορυφαίοι επιστήμονες με πραγματικά ρηξικέλευθες ιδέες· η επένδυση στην τους θα αποδώσει καρπούς». Οι Επιχορηγήσεις Εδραίωσης του ΕΣΕ χορηγούνται σε εξέχοντες ερευνητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, με πείρα μετά τη διδακτορική τους διατριβή 7 έως 12 ετών και πολλά υποσχόμενες επιστημονικές επι. Τα ερευνητικά έργα που έχουν προτείνει οι νέοι επιχορηγούμενοι καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων στις φυσικές και μηχανολογικές επιστήμες, στις βιοεπιστήμες, καθώς και στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (βλ. περισσότερα παραδείγματα).

Το ΕΣΕ, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός οργανισμός για αιχμής. Κάθε χρόνο, επιλέγει και χρηματοδοτεί τους άριστους και πιο δημιουργικούς ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για την υλοποίηση σχεδίων που εδρεύουν στην Ευρώπη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση