Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πώς δημιουργούνται τα άστρα
Πώς δημιουργούνται τα άστρα

Πώς δημιουργούνται τα άστρα

Η τελευτί φετινή ομιλία της Κυριακής

Την Κυριακή του Θωμά, 8η Μαΐου , και 8 μ.μ. πραγματοποιείται η τελευταία φετινή ομιλία «Αστρονομίας για όλους» στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ομιλητή τον Θωμά Μπίσμπα, ερευνητή του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ ερμανίας και του Πανεπιστημίου Φλόριντα των ΗΠΑ με θέμα: «Η εξέλιξη του μεσοαστρικού χώρου από τα γιγάντια μοριακά νέφη για τη αστέρων και πλανητών».

Ο χώρος ανάμεσα στους αστέρες δεν είναι κενός, αλλά αποτελείται από το αραιό μεσοαστρικό αέριο. Δημιουργήθηκε λίγο μετά την εμφάνιση του Σύμπαντος και εμπλουτίστηκε χημικά με το πέρασμα του χρόνου από εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων.

Το μεσοαστρικό αέριο είναι υπεύθυνο για τη νέων αστέρων και πλανητών και έτσι η μελέτη του είναι εξαιρετικής σημασίας για την κατανόηση της ς.

Στην ομιλία αυτή θα γίνει λόγος για τη δυναμική και τη χημική σύσταση του μεσοαστρικού χώρου, πώς εξελίσσεται και πώς δημιουργούνται νέοι αστέρες από τη βαρυτική κατάρρευση.

Η παρουσίαση θα γίνει με τη βοήθεια εξελιγμένων αριθμητικών προσομοιώσεων, ενώ θα γίνει και στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι τελευταίες καθώς και του πώς η σύγχρονη θεωρητική τις χρησιμοποιεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση