Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα
Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Δύο μελέτες πειρμτικών εμβολίων, τα οποία αναμένεται να προσδίδουν προστασία έναντι του ιού του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σε εκατοντάδες σε Βρετανία, και Σενεγάλη.

Το μεσαίο στάδιο ή φάση ΙΙ των κλινικών αυτών μελετών έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να δοκιμασθεί κυρίως η ασφάλεια της δραστικής ουσίας και ταυτόχρονα να αξιολογηθεί κατά πόσο τα εμβόλια προκαλούν την επιθυμητή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του φονικού ιού.

Η ανάπτυξη των εμβολίων επιταχύνθηκε εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού Εμπολα που σημειώθηκε στη Δυτική Αφρική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11.200 ανθρώπων σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία. Όπως αναφέρει ο Εγκερουάν Ιμουκέντε, που συντονίζει την κλινική μελέτη στη Σενεγάλη, «οι επιδημικές εξαπλώνονται με την ταχύτητα της ς και έτσι τα εμβόλια θα πρέπει να μπορούν να αναχαιτίσουν την επιδημία».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο , τουλάχιστον τριάντα κρούσματα Έμπολα καταγράφηκαν στη Δυτική Αφρική την εβδομάδα μέχρι την 5η Ιουλίου. Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημικής νόσου περιορίστηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, οι εντόπισαν κάποιες νέες επιδημικές στη Λιβερία, γεγονός που καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη παρασκευής αποτελεσματικού εμβολίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση