Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα
Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Δύο κλινικές μελέτες πειραματικών εμβολίων, τα οποία αναμένεται να προσδίδουν προστασία έναντι του ιού του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σε εκατοντάδες εθελοντές σε Βρετανία, Γαλλία και Σενεγάλη.

Το μεσαίο στάδιο ή φάση ΙΙ των κλινικών αυτών μελετών έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να δοκιμασθεί κυρίως η ασφάλεια της δραστικής ουσίας και ταυτόχρονα να αξιολογηθεί κατά πόσο τα προκαλούν την επιθυμητή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του φονικού ιού.

Η ανάπτυξη των εμβολίων επιταχύνθηκε εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού Εμπολα που σημειώθηκε στη Δυτική Αφρική και είχε ως τον θάνατο τουλάχιστον 11.200 ανθρώπων σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία. Όπως αναφέρει ο Εγκερουάν Ιμουκέντε, που συντονίζει την κλινική μελέτη στη Σενεγάλη, «οι επιδημικές εστίες εξαπλώνονται με την ταχύτητα της πυρκαγιάς και έτσι τα εμβόλια θα πρέπει να μπορούν να αναχαιτίσουν την επιδημία».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τουλάχιστον τριάντα κρούσματα Έμπολα καταγράφηκαν στη Δυτική Αφρική την εβδομάδα μέχρι την 5η Ιουλίου. Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημικής νόσου περιορίστηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, οι ερευνητές εντόπισαν κάποιες νέες επιδημικές εστίες στη Λιβερία, γεγονός που καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη παρασκευής αποτελεσματικού εμβολίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση