Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα
Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Πειραματικά εμβόλια κατά του ιού Εμπολα

Δύο κλινικές μελέτες πειραματικών εμβολίων, τα οποία αναμένεται να προσδίδουν προστασία έναντι του ιού του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σε εκατοντάδες εθελοντές σε Βρετανία, Γαλλία και Σενεγάλη.

Το μεσαίο στάδιο ή φάση ΙΙ των κλινικών αυτών μελετών έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να δοκιμασθεί κυρίως η ασφάλεια της δραστικής ουσίας και ταυτόχρονα να αξιολογηθεί κατά πόσο τα εμβόλια προκαλούν την επιθυμητή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του φονικού ιού.

Η των εμβολίων επιταχύνθηκε εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού Εμπολα που σημειώθηκε στη Δυτική και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11.200 ανθρώπων σε Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία. Όπως αναφέρει ο Εγκερουάν Ιμουκέντε, που συντονίζει την κλινική μελέτη στη Σενεγάλη, «οι επιδημικές εστίες εξαπλώνονται με την ταχύτητα της πυρκαγιάς και έτσι τα εμβόλια θα πρέπει να μπορούν να αναχαιτίσουν την επιδημία».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τουλάχιστον τριάντα κρούσματα Έμπολα καταγράφηκαν στη Δυτική την εβδομάδα μέχρι την 5η Ιουλίου. Ωστόσο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημικής νόσου περιορίστηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, οι ερευνητές εντόπισαν κάποιες νέες επιδημικές εστίες στη Λιβερία, γεγονός που καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη παρασκευής αποτελεσματικού εμβολίου.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση