Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα
Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα

Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα

Το σκοτεινό-παγωμένο πρόσωπο ενός νάνου με απαλή επιδερμίδα

Αμέσως μετά τις γιορτές, την Κυριακή, 10η Ιανουαρίου, και 8 μ.μ. επαναρχίζουν οι μηνιαίες της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην ).

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο φυσικός Σεραφείμ Σπανός, Δρ. μετεωρολόγος, που θα αναπτύξει το θέμα: «Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα: Το σκοτεινό-παγωμένο πρόσωπο ενός νάνου με απαλή επιδερμίδα

Στις 14 Ιουλίου 2015 το διαστημικό «Νέοι Ορίζοντες» (“New Horizons”) πλησίασε τον μακρινό νάνο πλανήτη Πλούτωνα και άρχισε να στέλνει και επιστημονικές πληροφορίες.

Η διάλεξη χρησιμοποιεί το υλικό αυτό καθώς και επιβεβαιωμένη προηγούμενη γνώση, επιχειρώντας μια επιστημονική περιήγηση στον απόμακρο αυτό κόσμο. Με αφετηρία τις προσδιορισθείσες αστρονομικές παραμέτρους απόστασης, μάζας, περιόδου περιφοράς και περιστροφής πραγματοποιείται μια αρχική περιγραφή του Πλουτώνειου κόσμου ως ουράνιου συστήματος πλανήτη με πέντε δορυφόρους.

Στη συνέχεια εξετάζονται οι ατμοσφαιρικές συνθήκες και το κλίμα που επικρατεί στην αραιή ατμόσφαιρά του, καθώς και η περίπλοκη φωτοχημεία του.

Τέλος παρουσιάζεται η εξόχως ενδιαφέρουσα γεωλογία του σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς και ενδογενείς παράγοντες που τη διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να τη διαμορφώνουν.

Μετά την ομιλία θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους ακροατές η και όποιος κερδίσει το νόμισμα θα έχει ως δώρο ένα βιβλίο της αρεσκείας του από τις εκδόσεις της Εταιρείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση