Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πασαρέλα αστέρων, πλανητών και κομήτη
Πασαρέλα αστέρων, πλανητών και κομήτη

Πασαρέλα αστέρων, πλανητών και κομήτη

Τέτοι πσαρέλα πλανητών στον ουράνιο θόλο είχαμε να δούμε εδώ και δέκα χρόνια. Από το Δεκέμβρη του 2004 μέχρι τα μέσα του Γενάρη του 2005. Τ μετά δέκα χρόνια και από τη βδομάδα αυτή μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη και οι πέντε ορατοί με γυμνό πλανήτες συναγωνίζονται σε λάμψη και ομορφιά τους λαμπρούς αστέρες.

Στα δυτικά και πάνω από τα βουναλάκια, δεσπόζει ο πατέρας των Ολύμπιων θεός ο Δίας. Τον ακολουθεί ο γιος του ο Άρης που φλερτάρει με το πιο όμορφο κορίτσι της Παρθένου, τον Στάχυ, τη Σταχομαζώχτρα. Και μετά έρχεται ο παππούς του ο , δίπλα από τον ανταγωνιστή του εγγονού του, τον Αντάρη. Τελευταία και πιο φανταχτερή προς τα νοτιοανατολικά η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη.

Δίπλα της δυστυχώς προσπαθεί και ο των θεών, ο , να εμφανισθεί και να της κλέψει την ομορφιά, αλλά ο έρωτας τον εξαλείφει. Αυτός ξεπροβάλει πάντως δίπλα της. Ξυπνήστε τα πρωινά και θαυμάστε την παρέλαση των αστεριών του ουρανού και πείτε με όλη σας την καρδιά «καλημέρα» στον κόσμο.

Υπάρχει επίσης και ο κομήτης /2013 US10 (catalina) που είναι επίσης ορατός τα πρωινά αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην ευθεία Κοκάμπ (Cochab) και Φερκάντ (Pherkad) της Μικρής Άρκτου και προς την Καμηλοπάρδαλη. Το πλέον όμορφο σε αυτόν τον επισκέπτη είναι το γεγονός ότι εκτός από την ωραία του κόμη μπορούμε να παρατηρήσουμε και τις δυο ουρές του αερίων και σκόνης.

Τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος , μόνα τους ή κατά ομάδες θα κάνουν πρωινές αστροπαρατηρήσεις των εξαιρετικών αυτών ουρανίων σωμάτων. Θα έχουν, όμως μαζί τους και ένα τηλεσκόπιο, διότι ο κομήτης δεν φαίνεται με γυμνό .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση