Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Παρουσίαση βιβλίου του «Αποστόλου Παύλου» από τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη
Παρουσίαση βιβλίου του «Αποστόλου Παύλου» από τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη

Παρουσίαση βιβλίου του «Αποστόλου Παύλου» από τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη

Ο πολύ γνωστός Βολιώτης καθηγητής του της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, έφθασε προσφάτως από την Αμερική, για λίγες μέρες και αύριο Παρασκευή, 4η Δεκεμβρίου 2015 και 7 μ.μ. θα παρουσιάσει στην κάτω αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Κ. Καρτάλη – Γαζή) το βιβλίο του συλλόγου «Απόστολος Παύλος» με τίτλο: «Η χριστιανική κίνηση στο Βόλο – 80 χρόνια: 1935 – 2015».

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρονικό της λειτουργίας του Συλλόγου κατά την 80ετία που πέρασε και περιλαμβάνει αφηγήσεις και μελετήματα πολλών Βολιωτών – μελών του, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Κινδαλής, ο Βασίλειος Κοτσμανίδης, ο Ιωάννης Χριστοδούλου, ο Θεόφιλος Κοτσμανίδης, ο Νικόλαος Κινδαλής, ο Ευάγγελος Θεοδωρόπουλος, ο π. , ο , ο Μανώλης Γεράσης, η Ευτέρπη Χαρίτου, η Αλίκη Μούτου, ο Ιωάννης Πατρίκος και πολλοί άλλοι.

Το βιβλίο κοσμείται από πλήθος φωτογραφιών και την επιμέλειά του είχε ο Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης.

Ο Αχιλλέας Αδαμαντιάδης που θα παρουσιάσει το βιβλίο, είναι μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου υ και επίτιμος καθηγητής του της Ουάσιγκτον, με διδακτορικές σπουδές στην πυρηνική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Στον στενά επαγγελματικό τομέα, ασχολείται από το 1990, με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις αιτίες του καθώς και με τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την άρση της απειλής αυτής, δηλαδή με την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Την τελευταία δεκαπενταετία έχει αναπτύξει δραστηριότητα με τον ιδιωτικό τομέα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και χώρες της Αφρικής συνεχίζοντας τις δημοσιεύσεις του σε θέματα ενεργειακής πολιτικής σε παγκόσμια κλίμακα.

Σήμερα συνεχίζει να ασχολείται αφιλοκερδώς σε δύο κυρίως θέματα: (α) είναι ηγετικό στέλεχος της Αρχιεπισκοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και (β) προήδρευσε μιας διεθνούς επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΙΣΑ του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο σκοπός του προγράμματος επικεντρώνεται στην εκτίμηση και επιλογή ελληνικών ερευνητικών προγραμμάτων για με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αδαμαντιάδης όταν ακόμη ήταν μαθητής Γυμνασίου και φοιτητής του υ αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της χριστιανικής προσπάθειας στο Βόλου κατά τη 10ετία του 1960 και έχει πολλά βιώματα από την εποχή εκείνη, τα οποία και με περισσή επιμέλεια θα εξιστορήσει, παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου.

Παραμένει δε πάντα δεμένος με τα ζητήματα της Μαγνησίας και του Βόλου, στις αίθουσες του οποίου έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση