Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Η παρατήρηση των Περσειδών στον Άγιο Στέφανο
Η παρατήρηση των Περσειδών στον Άγιο Στέφανο

Η παρατήρηση των Περσειδών στον Άγιο Στέφανο

Αύριο Παρασκευή, και 9 μ.μ., η και Διαστήματος της πόλης , διοργανώνει αστροβραδιά στην κορυφή του Αγίου Στεφάνου (πρώην Σωρού), για την παρατήρηση των Περσειδών διαττόντων αστέρων (των γνωστών πεφταστεριών), οι οποίοι εμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο.

Η ετήσια των Περσειδών διαττόντων αστέρων οφείλεται στο γεγονός ότι η Γη περνά από την τροχιά του κομήτη ΣΟΥΊΦΤ – ΤΑΤΛ, που ονομάστηκε έτσι από τα ονόματα των αστρονόμων που τον ανακάλυψαν το 1862.

Ο κομήτης κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο κάθε 135 χρόνια περίπου και κάθε Αύγουστο, τα ίχνη – σκόνης της ουράς του κομήτη συναντώνται με τη Γη, διασχίζουν την ατμόσφαιρά της με ταχύτητα 50 χιλιόμετρα περίπου ανά δευτερόλεπτο και καίγονται, αφήνοντας φωτεινά ίχνη από υπερθέρμανση λόγω τριβής τους με την ατμόσφαιρα.

Παράλληλα με τα πεφτάστερα θα γίνει «ξενάγηση» στον έναστρο ουρανό με λέιζερ καθώς και παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου, του Άρη, του γαλαξία της Ανδρομέδας, σμηνών αστέρων κ.λπ.

Ο χώρος όπου θα γίνει η αστροβραδιά, είναι το πλάτωμα που βρίσκεται στα ανατολικά όρια του οικισμού Άγιος Στέφανος (Σωρός), φθάνει δε κανείς εκεί παίρνοντας το παραλιακό δρόμο προς την εκκλησία του στη συνέχεια δε ακολουθώντας τις οδούς Αμαρυλλίδος, Αλόης και Γιασεμιών, όπου θα υπάρχουν κίτρινες πινακίδες, που θα δείχνουν την κατεύθυνση προς το εν λόγω πλάτωμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση