Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » «Παρανοήσεις στην Αστρονομία»
«Παρανοήσεις στην Αστρονομία»

«Παρανοήσεις στην Αστρονομία»

Στην ομιλί της ς

«Δέκ συνηθισμένες παρανοήσεις στην Αστρονομία» θα είναι το θέμα της ομιλίας που θα γίνει την ερχόμενη , 5 Φεβρουαρίου, και 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εωργίου καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην αλλικό Ινστιτούτο).

Την ομιλία θα κάνει ο εξαίρετος καθηγητής Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βάρβογλης, που είναι γνωστός από προηγούμενες δια για την μεταδοτικότητα της διδασκαλίας του και την πλήρη κατανόηση των αστρονομικών εννοιών, όσο δύσκολες και απρόσιτες και αν είναι.

Αυτό δε αποδεικνύεται και από την περίληψη της ομιλίας του η οποία έχει ως εξής: “Τα μήλα δεν πέφτουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επειδή αυτός είναι μακριά από τη Γη και η βαρύτητα εκεί είναι . Η Σελήνη δεν περιστρέφεται, αφού μας δείχνει πάντα την ίδια πλευρά της. Τα αστέρια τρεμοσβήνουν επειδή, λόγω των ατμοσφαιρικών διαταραχών, αλλάζει η θέση τους στον ουρανό. Το Σύμπαν κάποια στιγμή ήταν συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.

Τέτοιες και πολλές άλλες ιδέες μπορεί να βρει κανείς σε εφημερίδες, περιοδικά και το διαδίκτυο. Είναι όμως σωστές; Στην ομιλία θα αποδειχθεί ότι δεν είναι σωστές, δίνοντας παράλληλα τη σωστή ερμηνεία του κάθε φαινομένου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση