Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού στο Βόλο
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού  στο Βόλο

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού στο Βόλο

Την Κυριακή, 16η Ιουνίου  και ώρα 12.00 το μεσημέρι, η διενεργεί τη 2η φάση «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019 αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού.

Χώρος διεξς το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο Ματσάγγου).

Η 1η φάση «ΑΛΑΟΝΙΚΗ» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Μάιο, και συμμετείχαν περί τους 70 μαθητές και μαθήτριες από πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας.

Από τους μαθητές αυτούς διακρίθηκαν οι 32, οι οποίοι και προκρίθηκαν για να διαγωνισθούν στη 2η φάση. Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες προερχόμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος: , Αίγιο, Αθήνα, Ναύπακτο, Χίο, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κομοτηνή, Καβάλα, , Λαγκαδά και .

Τα αστρονομικά και διαστημικά θέματα, στα οποία θα διαγωνισθούν έχουν ληφθεί από τα σχολικά βιβλία τους και ιδιαίτερα από «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό», που εξέδωσε πρόσφατα η Εταιρεία.

Οι εξεταστές καθηγητές είναι μέλη της Εταιρείας με πολύχρονη πείρα, μιας και η Εταιρεία πλησιάζει να συμπληρώσει τα 30 χρόνια ζωής και δημιουργίας στο Βόλο.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μέσα στην εβδομάδα και οι επιτυχόντες θα λάβουν βραβεία, επαί, διακρίσεις και διάφορα άλλα , μεταξύ των οποίων είναι και η ενός τηλεσκοπίου.

Όλοι δε θα εγγραφούν δωρεάν για ένα χρόνο στο τριμηνιαίο περιοδικό «Ουρανός» που εκδίδει η Εταιρεία από την ίδρυσή της.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση