Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού στο Βόλο
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού  στο Βόλο

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού στο Βόλο

Την Κυριακή, 16η Ιουνίου  και ώρα 12.00 το μεσημέρι, η και Διαστήματος διενεργεί τη 2η φάση «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019 αποκλειστικά για ές του Δημοτικού.

Χώρος διεξαγωγής το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο Ματσάγγου).

Η 1η φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Μάιο, και συμμετείχαν περί τους 70 ές και από πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας.

Από τους αυτούς διακρίθηκαν οι 32, οι οποίοι και προκρίθηκαν για να διαγωνισθούν στη 2η φάση. Πρόκειται για και προερχόμενους από κάθε γωνιά της Ελλάδος: Πάτρα, Αίγιο, Αθήνα, Ναύπακτο, Χίο, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Λάρισα, Λαγκαδά και Ιωάννινα.

Τα αστρονομικά και διαστημικά θέματα, στα οποία θα διαγωνισθούν έχουν ληφθεί από τα τους και ιδιαίτερα από «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό», που εξέδωσε πρόσφατα η Εταιρεία.

Οι εξεταστές καθηγητές είναι μέλη της Εταιρείας με πολύχρονη πείρα, μιας και η Εταιρεία πλησιάζει να συμπληρώσει τα 30 χρόνια ζωής και δημιουργίας στο Βόλο.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μέσα στην εβδομάδα και οι επιτυχόντες θα λάβουν βραβεία, επαίνους, και διάφορα άλλα δώρα, μεταξύ των οποίων είναι και η κλήρωση ενός τηλεσκοπίου.

Όλοι δε θα εγγραφούν για ένα χρόνο στο τριμηνιαίο περιοδικό «Ουρανός» που εκδίδει η Εταιρεία από την ίδρυσή της.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση