Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων
Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων

To πρώτο Πανελλήνιο “Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας – Κοινές Συναντήσεις Ρευματολογίας, Δερματολογίας, Νευρολογίας και Γαστρεντερολογίας με διεθνή συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Απριλίου 2019 από την Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας ( διευθυντής Δημήτριος Π. Μπόγδανος ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Ινστιτούτο Ρευματικών Παθήσεων ( πρόεδρος Ι. Σακκάς ) στο συνεδριακό κέντρο του Portaria Hotel στο Πήλιο.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ρευματος Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.), της Ελληνικής Δερματος & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας & του International Chamber Of Commerce.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη και του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Στεφανίδη και εκπροσώπων θεσμικών οργάνων και αρχών του τόπου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα εστιαστεί αποκλειστικά στις πρόσφατες εξελίξεις των Αυτοάνοσων Παθήσεων πέντε ειδικοτήτων και συγκεκριμένα της Ρευματολογίας, της Γαστρεντερολογίας, της Νευρολογίας, της Δερματολογίας και της Κλινικής Ανοσολογίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα διαγνωστικά προβλήματα, κλινικά διλήμματα και θεραπευτικές επιλογές, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη διεθνή βιβλιογραφία και την κλινική εμπειρία τα δύο τελευταία έτη.

-Θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έγκριτους επιστήμονες, κλινικούς και εργαστηριακούς ερευνητές, από την και το εξωτερικό, τις τελευταίες εξελίξεις στη θεραπεία αυτοάνοσων ρευματικών, γαστρεντερικών, νευρολογικών και δερματικών παθήσεων.

-Θα παρουσιαστούν νεώτερα δεδομένα στην ανοσοπαθογένεια, με άμεσες εφαρμογές στην θεραπεία.

-Θα αναπτυχθεί ο ρόλος περιβαλλοντικών παραγόντων και διατροφής στην ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων.

-Θα συζητηθούν, επίσης, κλινικά προβλήματα, μέτρα πρόληψης, νοσηλευτικές ανάγκες, χειρουργικές επιλογές και θεραπείες αποκατάστασης.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η ερευνητική και κλινική δραστηριότητα των νέων επιστημόνων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Η ενεργός συμμετοχή και άλλων ειδικοτήτων επαγγελματιών ς όπως εκείνης των νοσηλευτών τονίζεται μέσω του προσυνεδριακού συμποσίου νοσηλευτικής με σκοπό την αντιμετώπιση των παθήσεων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ς.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν πάνω από 80 διακεκριμένοι επιστήμονες από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό.

Αναμένεται η συμμετοχή πάνω από 180 ιατρών από όλη την και ισάριθμων συνέδρων σχετιζόμενων ειδικοτήτων, όπως νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, διαιτολόγων – διατροφολόγων και φοιτητών (μεταπτυχιακών και προπτυχιακών) βιοιατρικών επιστημών.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ικανοποιήσει τις απ σας και θα συμβάλλει στην σύγχρονη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αυτοανόσων παθήσεων στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι στη επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα βραβευθούν για την προσφορά τους στις Βιοαιατρικές Επιστήμες επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση