Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία
Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία

Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία

«Η Αρχαία Αιγυπτιακή Αστρονομία ως Πρωτο- των Αιγυπτίων: Από την Ηλιακή Επιτολή του Σειρίου μέχρι τους Δεκανούς και τον Προσανατολισμό των Πυραμίδων», θα είναι το θέμα που θα παρουσιάσει η κα Αλίκη Μαραβέλια, Δρ. Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges – αλλίας, και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, στην αστρονομική της Κυριακής, 6ης Δεκεμβρίου 2015 και 8 μ.μ.

Η θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) και οργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, στη σειρά των ομιλιών «Αστρονομία για όλους».
Με τρόπο περιληπτικό και γλαφυρό η ομιλήτρια θα παρουσιάσει το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της ς και εξέλιξης της Αστρονομίας στην αρχαία χ του είλου. Οι Αιγύπτιοι συνέδεαν τις αέναες περιοδικότητες του στερεώματος και τις «επιφάνειες» των ουρανίων σωμάτων με την επάνοδο στην και με την ανάσταση των νεκρών· ήδη από την εποχή του Αρχαίου Βασιλείου οι γνώσεις τους ήταν επαρκείς, ώστε να προσανατολίζουν τις πυραμίδες τους με τρόπο ιδιαιτέρως ακριβή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση