Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία
Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία

Ομιλία για την αρχαία αιγυπτιακή Αστρονομία

«Η Αρχαία Αιγυπτιακή Αστρονομία ως Πρωτο-Επιστήμη των Αιγυπτίων: Από την Ηλιακή Επιτολή του Σειρίου μέχρι τους Δεκανούς και τον Προσανατολισμό των Πυραμίδων», θα είναι το θέμα που θα παρουσιάσει η κα Αλίκη Μαραβέλια, Δρ. Αστρονομίας του Αθηνών, Δρ. Αιγυπτιολογίας του της Limoges – Γαλλίας, και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, στην αστρονομική ομιλία της Κυριακής, 6ης Δεκεμβρίου 2015 και 8 μ.μ.

Η ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην ) και οργανώνεται από την και Διαστήματος, στη σειρά των ομιλιών «Αστρονομία για όλους».
Με τρόπο περιληπτικό και γλαφυρό η ομιλήτρια θα παρουσιάσει το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της ανάπτυξης και εξέλιξης της Αστρονομίας στην αρχαία χώρα του Νείλου. Οι Αιγύπτιοι συνέδεαν τις αέναες περιοδικότητες του στερεώματος και τις «επιφάνειες» των ουρανίων σωμάτων με την επάνοδο στην και με την ανάσταση των νεκρών· ήδη από την εποχή του Αρχαίου Βασιλείου οι γνώσεις τους ήταν επαρκείς, ώστε να προσανατολίζουν τις πυραμίδες τους με τρόπο ιδιαιτέρως ακριβή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση