Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Οι ασυμπτωματικοί συμβάλλουν έως 59% στη μετάδοση του κορωναϊού
Οι ασυμπτωματικοί συμβάλλουν έως 59% στη μετάδοση του κορωναϊού

Οι ασυμπτωματικοί συμβάλλουν έως 59% στη μετάδοση του κορωναϊού

Τουλάχιστον το ήμισυ της μετάδοσης της  COVID-19 παγκοσμίως μπορεί ενδεχομένως να έχει προκληθεί από τους ασυμπωματικούς που μεταδίδουν τον κορωνοιό στους άλλους χωρίς να το γνωρίζουν, αναφέρει που δημοσιεύτηκε στο  JAMA Network Open .

Επιπλέον, σχεδόν μια στις τέσσερις περιπτώσεις μετάδοσης του ιού αφορά μολυσμένους που παρέμειναν ασυμπτωματικoί, υπολόγισαν οι .

Ο Dr. Jay Butler, δήλωσε ότι για να ελεγχθεί η πανδημία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σιωπηλή πανδημία της μετάδοσης από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα.

Στις , καθώς τα περιστατικά αυξάνονται σε πολλές περιοχές αναφέρθηκαν  events υπερμετάδοσης αλλά η ρίζα πολλών εξάρσεων παραμένει ασαφής.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε υψηλότερη από την αναμενόμενη μετάδοση από ασυμπτωματικούς, δήλωσαν οι .

Οι ερευνητές του CDC ανέλυσαν στοιχεία από 10 και μετα-αναλύσεις με στοιχεία από πολλές .

Ως , οι υπολογισμοί τους βασίζονται σε στοιχεία από χιλιάδες περιστατικά παγκοσμίως που καλύπτουν εξάρσεις από τον Ιούλιο.

Αφού ελήφθησαν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως ο χρόνος που χρειάζεται για όσους έχουν τη λοίμωξη να γίνουν μεταδοτικοί,  τουλάχιστον το 50% των νέων περιστατικών COVID-19 παγκοσμίως φάνηκε ότι μπορεί ενδεχομένως να έχει προέλθει από σε ανθρώπους με τη λοίμωξη που δεν είχαν συμπτώματα.

Έως το 59% όλων των μεταδόσεων προήλθε από ασυμπτωματικούς, με το 35% από αυτούς που ανέπτυξαν αργότερα συμπτώματα και τo 24% από όσους δεν ανέπτυξαν ποτέ.

Ο Butler δήλωσε, ότι περισσότερα από τα μισά των νέων περιστατικών της νόσου υπολογίστηκε ότι προέρχονται από ανθρώπους με τη λοίμωξη που δεν είχαν συμπτώματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση