Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες
Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

Περίπου το 20% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, είναι νέοι ενήλικες, ηλικίας 20 έως 44 ετών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα σε 2.500 που εκπονήθηκε από τους ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου οσημάτων και Πρόληψης (CDC).

Η μελέτη που δόθηκε την Τετάρτη στη , διαπίστωσε ότι, όπως συμβαίνει και σε άλλα , οι πιο ηλικιωμένοι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά και να πεθάνουν. Ωστόσο, μεταξύ των 508 κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ, το 20% ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 20 και τα 44 χρόνια, ενώ το 18% ήταν ηλικίας 45-54 ετών. Φυσικά, το μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλειών (26%) αφορούσαν άτομα 65-84 ετών. Ταυτόχρονα, οι μισοί από τους 121 ασθενείς, που τελικά κατέληξαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ήταν ενήλικες νεότεροι των 65 ετών, με το 36% να είναι μεταξύ 45 και 64 ετών και το 12% μεταξύ 20 και 44 ετών. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η μελέτη  δεν καθορίζει αν πιο νεαρά κρούσματα που ασθένησαν βαριά, έπασχαν και από υποκείμενα νοσήματα ή είχαν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι ήταν πιο ευάλωτα στη λοίμωξη.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Κολούμπια, Στίβεν Μορς, τονίζει ότι «όλοι πρέπει να δώσουμε προσοχή στις διαπιστώσεις της μελέτης. Στο στόχαστρο δεν βρίσκονται μόνο
οι ηλικιωμένοι».

Ήδη, η δρ τέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της ομάδας κρούσης κατά του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου ζήτησε από τους πιο νέους σε ηλικία Αμερικανούς να περιορίσουν τις συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους άλλους. Δεν έκρυψε ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τη και την για νέους ανθρώπους που αρρωσταίνουν βαριά από τον κορωνοϊό ή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσετε τον κορωνοϊό σε κάποιον που έχει και άλλα ιατρικά προβλήματα, χωρίς κανείς να το ξέρει και να προκαλέσετε ένα απόλυτα καταστροφικό », τόνισε.

Μία πρόσφατη κινεζική έρευνα είχε υποδείξει, εξάλλου, ότι ακόμα και τα παιδιά κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του COVID-19, με πιο ευάλωτα τα βρέφη ενός έτους και τα μέχρι πέντε ετών.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση