Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία
Οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία

Οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία

Από τον υποψήφιο διδάκτορα Ορφέα Βουτυρά

«Οι οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία» θα είναι το θέμα της ομιλίας του Ορφέα Βουτυρά, υποψήφιου διδάκτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών «Αστρονομίας για όλους».

Η ομιλία οργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και θα γίνει την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα Β1 (2ος όροφος) του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – Κτίριο Ματσάγγου).

«Γιατί η Σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη όταν την βλέπουμε στον ορίζοντα;

Γιατί οι πρώτοι παρατηρητές της επιφάνειας του Άρη αρχικά συμπέραναν ότι ο κόκκινος πλανήτης κατοικείται από «πράσινα ανθρωπάκια»;

Γιατί οι μαύρες κηλίδες του Ήλιου φαίνονται μαύρες;

Μια σειρά από φαινόμενα και εικόνες που ξεγελούν το μάτι και το μυαλό θα απαντήσουν αυτά και άλλα ερωτήματα!”

Ο Ορφέας Βουτυράς είναι υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), από όπου έχει λάβει το πτυχίο του.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι μηχανικός έρευνας στο Εργαστήριο Κατανεμημένης Γνώσης και Συστημάτων του ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος στο Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia.

Τα τελευταία 8 χρόνια έχει δώσει πολλές διαλέξεις αστρονομίας για μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους, και έχει γράψει πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Ουρανός» της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και το ηλεκτρονικό περιοδικό «Πλειάδες» του ΣΕΑ, ενώ συμμετέχει και στην προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση