Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Την περασμένη Κυριακή, 17η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο των Αθηνών τα Μέλη της ς Αποστολής που έλα μέρος στην 12η Διεθνή – Αστροφυσικής του υ, και σε μια σεμνή τελετή τους μίλησε, τους συγχάρηκε για την επιτυχία τους και τους τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο, μαζί με τους γονείς τους και τους καθηγητές-προπονητές τους.

Η φετινή είχε εξαιρετική επιτυχία, αφού κατέκτησε 2 και 3 εύφημες μνείες. Δηλ. και οι 5 μαθητές της ς ανέβηκαν στο βάθρο της επιτυχίας. Οι μαθητές που τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν: Μπανιά Αγγελίνα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος του 1ου Λυκείου Κιλκίς, Γάκης Διονύσιος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών και Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Έλειπε για σπουδές στην Αμερική ο Κακογιάννης Χρήστος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε και τους καθηγητές που δίδαξαν στην Ολυμπιακή Ομάδα ή τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή του Πεκίνου, που ήταν οι εξής: Ζαχείλας Λουκάς, αρχηγός της αποστολής, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπαθανασίου Χαρά, Β' αρχηγός, αστροφυσικός – λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία, Βουρλιώτης Μάνος, παλιός ασημένιος ολυμπιονίκης της Αστρονομίας, και νυν υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Ολυμπιακές Ομάδες των Μαθηματικών, της ς, της Χημείας, της Βιολογίας, κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή, χάρισε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό δώρο, το οποίο του έκανε ξεχωριστή εντύπωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση