Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Ο κορωνοϊός παραμένει στον αέρα για τρεις ώρες
Ο κορωνοϊός παραμένει στον αέρα για τρεις ώρες

Ο κορωνοϊός παραμένει στον αέρα για τρεις ώρες

Μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC) και του πανεπιστημίου Πρίνστον διαπίστωσε ότι ο κορωνοϊός, με τη μορφή αερολύματος (αεροζόλ) παραμένει στον αέρα, επί τουλάχιστον τρεις ώρες, ενώ μπορεί να επιβιώσει δύο ώς τρεις ημέρες πάνω σε πλαστικές επιφάνειες ή ανοξείδωτο χάλυβα, και έως 24 ώρες πάνω σε χαρτόνι.

Μία άλλη μελέτη, κινεζική αυτή τη φορά, διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που νοσούν από τον κορωνοϊό έχει πολύ ήπια συμπτώματα, αλλά ένα μικρό ποσοστό, κυρίως βρέφη και νήπια, ενδέχεται να αρρωστήσει σοβαρά. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία 2.143 παιδιών, κάτω των 18 ετών, που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Τα μισά εμφάνισαν ήπια συμπτώματα (πυρετό, κόπωση, βήχα, συνάχι και πιθανώς εμετούς ή διάρροια). Το 39% ασθένησε σοβαρότερα, με πνευμονία και αναπνευστικά προβλήματα. Ομως, το 6% (125 παιδιά) νόσησε πολύ βαριά και ένα δεκατετράχρονο αγόρι κατέληξε.

Τέλος, Κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι ο COVID-19 είναι δυνατόν να μεταδοθεί και από τα κόπρανα. Οι γιατροί ανέλυσαν 339 δείγματα κοπράνων, πτυέλων, ρινοφαρρυγικού επιχρίσματος, σιέλου που συνέλεξαν από το βάθος του λάρυγγα, αίματος και ούρων από 14 ασθενείς που νοσούσαν από ιογενή πνευμονία. Ετσι διαπίστωσαν πως ενώ κάποια αναπνευστικά δείγματα ήταν αρνητικά, ο κορωνοϊός εντοπίστηκε στα δείγματα κοπράνων των αρρώστων.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο ψάρεμα για 58χρονο στο Λεφόκαστρο - https://t.co/B7RXEJBrP5 -

  • Κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιον Όρος - https://t.co/WZTix3yjcO -

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση