Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»
Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»

Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»

 

Ο Λαρισαίος πνευμονολόγος ιατρός Ιωάννης Καλούσης, θα είναι ο ομιλητής της  ς (6 ης Νοεμβρίου) στη Χριστιανική Στέγη Βόλου ( 98 – Κ. Καρτάλη). Το θέμα της ομιλίας του, παρμένο από την Καινή Διαθήκη θα είναι: «Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον καί ᾐτήσατο τό σῶμα τοῦ Ἰησοῦ».

Ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, σεβαστό μέλος του συνεδρίου, επίσημο και ευυπόληπτο πρόσωπο μεταξύ των Ιουδαίων, πλούσιος, αμέτοχος στο θεοκτόνο του συνεδρίου προσήλθε με θάρρος στον Πιλάτο και ζήτησε το σώμα του Ιησού. «Τοῖς δειλοῖς … τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ καιομένῃ ἐν πυρὶ καὶ θείῳ» (Ἀπ. κα΄ 8).

Η πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας  είναι δια μέσου των αιώνων πορεία μαρτυρίου και τος.

Πρόκειται όμως για μια άλλη περισσότερο πολυάριθμη παράταξη ηρώων της πίστεως, οι οποίοι παραμένουν συνήθως αφανείς και άγνωστοι. Είναι εκείνοι που καθημερινά αγωνίζονται να μείνουν πιστοί και αφοσιωμένοι στον Χριστό, πρόθυμοι ερ του καλού.
«Τολμήσαντες εἰσῆλθον».Την ανδρεία και το θάρρος τους το αντλούν από τον μεγάλο αρχηγό, από τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή και Σωτήρα. Αυτός προανήγγειλε ότι θα έχουν αυτοί θλίψεις κατά το διάστημα της ζωής τους. «Θαρσεῖτε» τους λέει. Πάρτε θάρρος, φανείτε ανδρείοι. Πάρετε
παράδειγμα εμένα, ο οποίος ως άνθρωπος ήμουν συνεχώς διωκόμενος, από τη γέννηση μέχρι τη
σταύρωση. Και όμως «ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον».

Ο Ιωάννης Β. Καλούσης, γεννημένος στη το 1964, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη . Απόφοιτος της Ιατρικής Ιωαννίνων ειδικεύτηκε ως πνευμονολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ιδιωτεύει στη Λάρισα από το 1993.

Από το 2000 είναι κυκλάρχης σε επιστήμονες στη Χριστιανική Εστία Λάρισας.

Η σύζυγος νσταντίνα και οι δύο φοιτήτριες στηρίζουν την πορεία του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση