Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»
Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»

Ο ιατρός Ιωάννης Καλούσης στην ομιλία του «Αποστόλου Παύλου»

 

Ο Λαρισαίος πνευμονολόγος ιατρός Ιωάννης Καλούσης, θα είναι ο ομιλητής της  εκδήλωσης (6 ης Νοεμβρίου) στη Χριστιανική Στέγη Βόλου «Απόστολος Παύλος» (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη). Το θέμα της ομιλίας του, παρμένο από την Καινή Διαθήκη θα είναι: «Τολμήσας εἰσῆλθε πρός Πιλάτον καί ᾐτήσατο τό σῶμα τοῦ Ἰησοῦ».

Ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, σεβαστό μέλος του συνεδρίου, επίσημο και ευυπόληπτο πρόσωπο μεταξύ των Ιουδαίων, πλούσιος, αμέτοχος στο θεοκτόνο έγκλημα του συνεδρίου προσήλθε με θάρρος στον Πιλάτο και ζήτησε το σώμα του Ιησού. «Τοῖς δειλοῖς … τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ καιομένῃ ἐν πυρὶ καὶ θείῳ» (Ἀπ. κα΄ 8).

Η πορεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας  είναι δια μέσου των αιώνων πορεία μαρτυρίου και αίματος.

Πρόκειται όμως για μια άλλη περισσότερο πολυάριθμη παράταξη ηρώων της πίστεως, οι οποίοι παραμένουν συνήθως αφανείς και άγνωστοι. Είναι εκείνοι που καθημερινά αγωνίζονται να μείνουν πιστοί και αφοσιωμένοι στον Χριστό, πρόθυμοι εργάτες του καλού.
«Τολμήσαντες εἰσῆλθον».Την ανδρεία και το θάρρος τους το αντλούν από τον μεγάλο αρχηγό, από τον Θεάνθρωπο Λυτρωτή και Σωτήρα. Αυτός προανήγγειλε ότι θα έχουν αυτοί θλίψεις κατά το διάστημα της ζωής τους. «Θαρσεῖτε» τους λέει. Πάρτε θάρρος, φανείτε ανδρείοι. Πάρετε
παράδειγμα εμένα, ο οποίος ως άνθρωπος ήμουν συνεχώς διωκόμενος, από τη γέννηση μέχρι τη
σταύρωση. Και όμως «ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον».

Ο Ιωάννης Β. Καλούσης, γεννημένος στη Λάρισα το 1964, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Λάρισα. Απόφοιτος της Ιατρικής Ιωαννίνων ειδικεύτηκε ως πνευμονολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ιδιωτεύει στη Λάρισα από το 1993.

Από το 2000 είναι κυκλάρχης σε επιστήμονες στη Χριστιανική Εστία Λάρισας.

Η σύζυγος Κωνσταντίνα και οι δύο φοιτήτριες κόρες στηρίζουν την πορεία του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη στην Ελλάδα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά - https://t.co/W5AM2xpQ9U -

  • Χτύπησε 50χρονη 44χρονος στο Τρίκερι για κτηματικές διαφορές - https://t.co/lr0cNS3sSz -

  • Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ - Ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου… - https://t.co/ScDMWQN5hJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση