Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Μια μελλοντική αποικία του Άρη το θέμα της ομιλίας της Κυριακής
Μια μελλοντική αποικία του Άρη το θέμα της ομιλίας της Κυριακής

Μια μελλοντική αποικία του Άρη το θέμα της ομιλίας της Κυριακής

 

“Μου υποσχεθήκατε αποικίες στον Άρη κι αντί γι' αυτές μου φέρατε το Facebook”
Buzz Aldrin

Την πρώτη Κυριακή του μηνός Απριλίου (3.4.22) και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης στην αίθουσα Β1 του Οικονομικού Τμήματος του Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο Ματσάγγου).

Ομιλητής θα είναι ο συντονιστής εκπαίδευσης στη Θεσσαλία για τον κλάδο των Φυσικών Επιστημών  Σεραφείμ Σπανός με θέμα: Οι τεχνολογικές προκλήσεις και η αντιμετώπιση τους σε μελλοντική αποικία του Άρη.

Καθώς η εξερεύνηση του πλανήτη Άρη συνεχίζεται με διάφορες συσκευές και διαστημικά οχήματα, το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας στρέφεται στην πρώτη επανδρωμένη πτήση προς τον πλανήτη και στον επακόλουθο αποικισμό του. Η τεράστιες δυσκολίες και οι κίνδυνοι που συνοδεύουν το εγχείρημα οδηγούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα το υποστηρίξουν. Αρκετές από αυτές δοκιμάζονται στη Γη, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και σύντομα στη Σελήνη.

Η ασχολείται με βασικούς τομείς του εγχειρήματος που περιλαμβάνουν: το πολύμηνο ταξίδι, την δημιουργία καταλυμάτων διαβίωσης στον πλανήτη, την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης της ς και τις μεθόδους ανθρώπινης εξερεύνησής του.

Περιλαμβάνει τις διάφορες τεχνολογικές αποκρίσεις που έχουν προταθεί για τους προαναφερθέντες τομείς και έχουν ήδη αποδειχθεί λειτουργικές. Επίσης περιλαμβάνει αποκρίσεις που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και τροποποιήσεων.
Ο Σεραφείμ Σπανός αποφοίτησε από το Φυσικό Τμήμα του Αθηνών το 1982 με το πτυχίο του φυσικού. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την Μετεωρολογία. Εργάσθηκε στο πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας του ΕΛΓΑ επί 10ετία ως επαγγελματίας μετεωρολόγος.
Το 2000 εγκατέλειψε τον ΕΛΓΑ για να εργασθεί στη μέση εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο ς σε θέματα Συνοπτικής Κλιματολογίας. Κατά το 2007 κατέλαβε τη θέση υπευθύνου στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας, ασχολούμενος με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης σε θέματα εργαστηριακής Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας. Υπηρέτησε ως διευθυντής στο Γυμνάσιο από το 2011 έως το 2015 και ως δ/ντης στο 2ο Λύκειο από το έως το 2018.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση