Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Μεγάλος Ευεργέτης θα ανακηρυχθεί ο Κων/νος Σ. Ζούζουλας στην αστρονομική διάλεξη του Σεραφείμ Σπανού
Μεγάλος Ευεργέτης θα ανακηρυχθεί  ο Κων/νος Σ. Ζούζουλας στην αστρονομική διάλεξη του Σεραφείμ Σπανού

Μεγάλος Ευεργέτης θα ανακηρυχθεί ο Κων/νος Σ. Ζούζουλας στην αστρονομική διάλεξη του Σεραφείμ Σπανού

Η προσεχής στρονομική της Κυρικής, 2αςΔεκεμβρίου 2018, θα γίνει με ομιλητή τον κ. Σεραφείμ Σπανό, συντονιστή εκπαιδευτικού έργου φυσικών επιστημών Δ.Ε. Η ομιλία θα γίνει, όπως πάντα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα: «Ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα σε κοντινούς και μακρινούς κόσμους».

Τον Αύγουστο του 2018 το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη συμπλήρωσε 15 χρόνια παραμονής και αστρονομικών παρατηρήσεων στο υπέρυθρο φάσμα. Οι παρατηρήσεις του απέδειξαν, το 2014, την ύπαρξη ατμοσφαιρικών διαταραχών στις καυτερές ατμόσφαιρες των καφετί νάνων αστέρων.

Η θα επιχειρήσει μια περιήγηση στους κόσμους των ουρανίων σωμάτων, όπου παρατηρούνται ή αναμένονται ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα.

Αρχίζοντας από τον μητρικό μας πλανήτη θα παρουσιασθεί η έννοια του ατμοσφαιρικού κατακρημνίσματος με έμφαση στα υδατώδη κατακρημνίσματα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη στα εξωτικά υλικά που καταφθάνουν στις επιφάνειες των πλανητών και των δορυφόρων τους στο ηλιακό μας σύστημα ως προϊόντα κατακρήμνισης.

Η διάλεξη θα ολοκληρωθεί με τη διερεύνηση παρομοίων διαδικασιών σε μακρινά ηλιακά συστήματα, αλλά και σε εξωτικές αστρικές οντότητες που φέρουν το όνομα καφετί νάνοι (Browndwarfs).

Πριν από τη διάλεξη θα γίνει ανακήρυξη ως μεγάλου ευεργέτη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, έστω και μεταθαν, του αείμνηστου νσταντίνου Σ. Ζυλα, ο οποίος επί ολόκληρη σχεδόν 10ετία, ήταν μόνιμος χορηγός του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και ς και αποτελεί πλέον τον πρώτο μεγάλο ευεργέτη της Εταιρείας.

Την τιμητική πλακέτα θα την παραλάβει ένας εκ των συγγενών του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση