Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα
Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα

Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα

Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα από το διαστημικό «έοι ορίζοντας» που έφθασε στον απομακρυσμένο αυτό νάνο πλανήτη, τον περασμένο Ιούλιο, θα είναι το περιεχόμενο της ομιλίας που θα γίνει σήμερα , 10η Ιανουαρίου και 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού.

Την ομιλία θα κάνει ο φυσικός – μετεωρολόγος Σεραφείμ Σπανός με θέμα: Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα – το σκοτεινό παγωμένο πρόσωπο ενός νάνου με απαλή επιδερμίδα.

Η χρησιμοποιεί το υλικό των φωτογραφιών του οχήματος, καθώς και επιβεβαιωμένη προηγούμενη γνώση, επιχειρώντας μια επιστημονική περιήγηση στον απόμακρο αυτό κόσμο. Με αφετηρία τις προσδιορισθείσες αστρονομικές παραμέτρους απόστασης, μάζας, περιόδου περιφοράς και περιστροφής πραγματοποιείται μια αρχική περιγραφή του Πλουτώνειου κόσμου ως ουράνιου συστήματος πλανήτη με πέντε δορυφόρους.

Στη συνέχεια εξετάζονται οι ατμοσφαιρικές συνθήκες και το που επικρατεί στην αραιή ατμόσφαιρά του, καθώς και η περίπλοκη φωτοχημεία του. Τέλος παρουσιάζεται η εξόχως ενδιαφέρουσα γεωλογία του σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς και ενδογενείς παράγοντες που τη διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να τη διαμορφώνουν.

Μετά την ομιλία θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους ακροατές η και όποιος κερδίσει το νόμισμα θα έχει ως δώρο ένα βιβλίο της αρεσκείας του, από τις της Εταιρείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση