Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα
Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα

Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα

Η μεγάλη ανακάλυψη της επιφάνειας του Πλούτωνα από το διαστημικό σκάφος «Νέοι ορίζοντας» που έφθασε στον απομακρυσμένο αυτό νάνο πλανήτη, τον περασμένο Ιούλιο, θα είναι το περιεχόμενο της ομιλίας που θα γίνει σήμερα , 10η Ιανουαρίου και 8 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού.

Την θα κάνει ο φυσικός – μετεωρολόγος Σεραφείμ Σπανός με θέμα: Περιήγηση στον κόσμο του Πλούτωνα – το σκοτεινό παγωμένο πρόσωπο ενός νάνου με απαλή επιδερμίδα.

Η διάλεξη χρησιμοποιεί το υλικό των φωτογραφιών του οχήματος, καθώς και επιβεβαιωμένη προηγούμενη γνώση, επιχειρώντας μια επιστημονική περιήγηση στον απόμακρο αυτό κόσμο. Με αφετηρία τις προσδιορισθείσες αστρονομικές παραμέτρους απόστασης, μάζας, περιόδου περιφοράς και περιστροφής πραγματοποιείται μια αρχική περιγραφή του Πλουτώνειου κόσμου ως ουράνιου συστήματος πλανήτη με πέντε δορυφόρους.

Στη συνέχεια εξετάζονται οι ατμοσφαιρικές συνθήκες και το που επικρατεί στην αραιή ατμόσφαιρά του, καθώς και η περίπλοκη φωτοχημεία του. Τέλος παρουσιάζεται η εξόχως ενδιαφέρουσα γεωλογία του σε σχέση με τους ατμοσφαιρικούς και ενδογενείς παράγοντες που τη διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να τη διαμορφώνουν.

Μετά την θα κοπεί και θα διανεμηθεί στους ακροατές η βασιλόπιτα και όποιος κερδίσει το νόμισμα θα έχει ως δώρο ένα της αρεσκείας του, από τις της Εταιρείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση