Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΙΑΤΡΙΚΑ / Η ιλαρά καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα
Η ιλαρά καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η ιλαρά καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η προκαλεί μακροχρόνια ζημιά στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντας τα που την πέρασαν ευάλωτα σε άλλες μολύνσεις, μετά τη τους από την ασθένεια, αποκαλύπτει νέα ιατρική έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δύο σε που δεν είχαν εμβολιαστεί σε μία Ορθόδοξη Προτεσταντική κοινότητα της Ολλάνδιας, η «εκκαθαρίζει» τη μνήμη του ανοσοποιητικού συστήματος από τις προηγούμενες ασθένειες που έχει αντιμετωπίσει, γυρνώντας το σε ένα σχεδόν βρεφικό στάδιο και αφήνοντας έτσι το σώμα λιγότερο «εξοπλισμένο» απέναντι σε νέες μολύνσεις.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, η ιλαρά κατέστρεψε μεταξύ του 11 και 73% των αντισωμάτων των μη εμβολιασμένων παιδιών που εξετάστηκαν.

«Βρήκαμε πολύ ισχυρά τεκμήρια, ότι βασικά ο ιός της ιλαράς καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα», δήλωσε ο Στίβεν Έλετζ, γενετιστής στην Ιατρική Σχολή του και ένας εκ των επιστημόνων που συνέταξαν τα κείμενα της έρευνας. «Η που εγείρει η ιλαρά στους ανθρώπους είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι νομίζαμε», προσέθεσε.

Παγκοσμίως, ο ιός της ιλαράς μολύνει περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και προκαλέι περισσότερους από 100.000 θανάτους. Ακόμη, η μείωση στα ποσοστά εμβολιασμού έχει οδηγήσει σε της τάξεως του 300% στις μολύνσεις απο ιλαρά από το 2018.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

  • Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/LWIUXS3do8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση