Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Η Επιτροπή διορίζει «πρωτοπόρους της καινοτομίας»
Η Επιτροπή διορίζει «πρωτοπόρους της καινοτομίας»

Η Επιτροπή διορίζει «πρωτοπόρους της καινοτομίας»

Που θ κθοδηγούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας και επιλέγει σχέδια προς χρηματοδότηση

Ανάμεσα στους «πρωτοπόρους της καινοτομίας» είναι και οι ελληνικοί φορείς: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Gnosis Data Analysis και το ς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε σήμερα 22 εξαιρετικά καινοτόμους φορείς από τους χώρους της ς, των επιχειρηματικών κεφαλαίων, της επιστήμης και της τεχνολογίας στη συμβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.
Με την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν από την κοινότητα της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας θα επιφορτιστούν με την καθοδήγηση της Επιτροπής όσον αφορά στρατηγικές, καθώς και επιχειρησιακές αποφάσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) αποτελεί υπηρεσία μιας στάσης για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας με σκοπό τη μετατροπή της επιστήμης σε νέες επιχειρήσεις και την επιτάχυνση της επέκτασης των επιχειρήσεων.
Σε πιλοτική φάση επί του παρόντος, το ΕΣΚ θα γίνει πραγματικότητα από το 2021 στο πλαίσιο του επόμενου προγράμματος ς και καινοτομίας της  «Ορίζων Ευρώπη»με προτεινόμενο προϋπολογισμό ύψους 10 δισ. ευρώ. Η Επιτροπή δημοσίευσε επίσης σήμερα προκήρυξη για τις θέσειςτων πρώτων διαχειριστών προγραμμάτων του ΕΣΚ, οι οποίοι θα συνεργαστούν στενά με ταχέως εξελισσόμενα τεχνολογικά έργα και θα ανοίξουν πόρτες στο ευρύτερο .
Από την αρχή της πιλοτικής φάσηςτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίαςέχει ήδη χρηματοδοτήσει πάνω από χίλια άκρως καινοτόμα έργα με περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ.
Η Επιτροπή επιλέγει σήμερα περισσότερα έργα, τα οποία θα λάβουν χρηματοδοτική στήριξη: 149 εκατ. ευρώ για 83 νεοφυείς και στο πλαίσιο του μηχανισμού επιτάχυνσης του ΕΣΚ, καθώς και 164 εκατ. ευρώ για 53 έργα στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μέσου Pathfinderτου ΕΣΚ. Τα έργα Pathfinder υποστηρίζουν προηγμένες τεχνολογίες από την ερευνητική βάση και ο μηχανισμός επιτάχυνσης υποστηρίζει νεοφυείς και να αναπτύσσουν και να επεκτείνουν καινοτομίες στο στάδιο στο οποίο να μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση