Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αστρονομική εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει  η αστρονομική εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αστρονομική εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής

Εξιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη φετινή αστρονομική της ερχόμενης Κυριακής 4ης Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ., που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης .

Πρώτα γιατί το θέμα της ς που θα γίνει θα έχει ως θέμα τη σκοτεινή ενέργεια που αποτελεί το 73% της ύλης του Σύμπαντος, τη στιγμή που η γνωστή ύλη αποτελεί μόλις το 4% της συνολικής ύλης του Σύμπαντος.

Σκοπός της ομιλίας είναι μια ενημερωτική, διερευνητική, , άκρως αποκαλυπτική και εξαιρετικά διδακτική ματιά στην σύγχρονη Κοσμολογία, με έμφαση στην Θερμοδυναμική του Σύμπαντος και, ιδιαιτέρως, σε όσα δεν γνωρίζομε για την φυσική μη αναγκαιότητα αυτού που, σήμερα, καλείται σκοτεινή ενέργεια, αλλά και για τις σημαντικές κοσμολογικές συνέπειές τους.

Τη θα την διεξέλθει ο αφυπηρετήσας καθηγητής ς του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ικόλαος Σπύρου, ο οποίος και πριν από μερικά χρόνια ήρθε στο Βόλο και κατενθουσίασε το κοινό με τις ωραίες επιστημονικές γνώσεις και τοποθετήσεις του.

Ύστερα γιατί η εβδομάδα που αρχίζει από 4 έως 10 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος» (“World Space Week”), για να επισημανθεί η συνεισφορά της επιστήμης και τεχνολογίας του Διαστήματος στην καλυτέρευση της ανθρώπινης ζωής.

Στo πλαίσio αυτού του δευτέρου μέρους θα γίνει στον ίδιο χώρο, μια ώρα νωρίτερα, δηλ. στις 7 μ.μ., προβολή ιστορικής ταινίας της ΑSA σε μπομπίνα 16mm , εποχής 1969, με θέμα το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ και η εκτόξευσης της διαστημικής αποστολής «Απόλλων – 11», που μετέφερε για πρώτη φορά στην ιστορία 3 ανθρώπους στη Σελήνη. Την θα κάνει ο Ευστάθιος Ζαφραντζάς, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση