Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ευρωπαϊκή ενίσχυση σε Έλληνα καινοτόμο ερευνητή
Ευρωπαϊκή ενίσχυση σε Έλληνα καινοτόμο ερευνητή

Ευρωπαϊκή ενίσχυση σε Έλληνα καινοτόμο ερευνητή

Το Έρευνς (ΕΣΕ) νακοίνωσε στις 31.01.2017 τους νικητές των επιχορηγήσεων που δόθηκαν σε 133 καινοτόμα προγράμματα στον τομέα της ς αιχμής, τα οποία καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων.

Φέτος, μεταξύ των νικητών είναι και ο ερευνητής, καθηγητής Αθανάσιος Παπαθανασίου, από το Αθηνών, ο οποίος εργάζεται για την οικονομικά προσιτών, συνθετικών, υπέρ-υδατοαπωθητικών επιφανειών που μπορούν να συλλέγουν νερό από την ομίχλη σε άνυδρες περιοχές.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης, ο  Κάρλος Μοέδας, Eυρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την , την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε: «Μέσω του προγράμματος ‘‘Ορίζοντας 2020'', και ιδιαίτερα του ΕΣΕ, αξιοποιούμε χρηματοδότηση της με στόχο να διευρύνουμε τα της επιστήμης και της γνώσης.»

Οι επιχορηγήσεις ύψους 150 000 ευρώ η καθεμία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για την  κατοχύρωση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, τη διερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών ή την απόκτηση τεχνικής επικύρωσης. Μέχρι σήμερα, το ΕΣΕ έχει χρηματοδοτήσει περίπου 6 500 κορυφαίους ερευνητές σε διάφορα στάδια της σταδιοδρομίας τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση