Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές
Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές

Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε στις τις Υποτροφίες Εκκίνησης που απονεμήθηκαν σε 291 νέους και είναι συνολικού ύψους 429 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στου επιτυχόντες βρίσκονται και Έλληνες όπως:

  • ο Δημήτριος Καραμπίνος που θα εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου θα διερευνήσει την λιπώδη μικροδομή χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία.
  • O Θεφάνης Καραγιάννης θα εργαστεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πάνω στον σωματοαισθητικό φλοιό.
  • O Κωνσταντίνος Μαυροκορίδης θα εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ με το project ARIADNE.
  • Και ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου θα εργαστεί στο University College του Λονδίνου με το project IntelGlazing.

Η , συνολικής αξίας 429 εκατ. ευρώ και έως 1,5 εκατ. ευρώ ανά υποτροφία, θα επιτρέψει στους επιτυχόντες να ιδρύσουν τις δικές τους ερευνητικές ομάδες και να εφαρμόσουν ρηξικέλευθες ιδέες σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους, καλύπτοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι σπάνιες ασθένειες και τα ψηφιακά μέσα.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την χορήγηση 32,7 εκατ. ευρώ σε 15 καινοτόμα έργα με τη συμμετοχή 67 εταίρων από 15 χώρες με στόχο να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πρόσβασής τους στην αγορά.

Στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του προγράμματος για την επιτάχυνση της καινοτομίας (FTI), του προγράμματος έρευνας και ς της «Ορίζοντας 2020», καθένα από αυτά τα έργα θα λάβει μέχρι 3 εκατ. ευρώ.

Σε αυτή την φάση της ς, μια ελληνική εταιρεία συμμετέχει σε δύο χρηματοδοτούμενα καινοτόμα έργα κατασκευής συστημάτων επιθεώρησης ανεμογεννητριών. Η ίδια εταιρεία είχε επίσης συμμετάσχει σε προηγούμενη ανάλογη δράση σχετικά με τη αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας υπέργειων δεξαμενών.

Το πρόγραμμα FTI δρομολογήθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Ο δεύτερος γύρος του προγράμματος, προσέλκυσε 229 συνολικά έργων με 922 συμμετέχοντες έως την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου 2015. Έτσι, το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν από την έναρξη του προγράμματος ανήλθε σε 498, εκ των οποίων οι 31 έλα χρηματοδότηση πάνω από 68 εκατ. ευρώ. Σχεδόν το ήμισυ των συμμετεχόντων στο σε αυτό το στάδιο είναι μικρομεσαίες .

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση