Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές
Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές

Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έρευνα και καινοτομία σε Έλληνες ερευνητές

Το Έρευνας () ανακοίνωσε στις τις Υποτροφίες Εκκίνησης που απονεμήθηκαν σε 291 νέους και είναι συνολικού ύψους 429 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στου επιτυχόντες βρίσκονται και Έλληνες όπως:

  • ο Δημήτριος Καραμπίνος που θα εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου όπου θα διερευνήσει την λιπώδη μικροδομή χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία.
  • O Θεφάνης θα εργαστεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πάνω στον σωματοαισθητικό φλοιό.
  • O Κωνσταντίνος Μαυροκορίδης θα εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ με το project ARIADNE.
  • Και ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου θα εργαστεί στο University College του Λονδίνου με το project IntelGlazing.

Η χρηματοδότηση, συνολικής αξίας 429 εκατ. ευρώ και έως 1,5 εκατ. ευρώ ανά , θα επιτρέψει στους επιτυχόντες να ιδρύσουν τις δικές τους ερευνητικές ομάδες και να εφαρμόσουν ρηξικέλευθες ιδέες σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους, καλύπτοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι σπάνιες ασθένειες και τα ψηφιακά μέσα.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την χορήγηση 32,7 εκατ. ευρώ σε 15 καινοτόμα έργα με τη συμμετοχή 67 εταίρων από 15 χώρες με στόχο να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πρόσβασής τους στην αγορά.

Στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του προγράμματος για την επιτάχυνση της καινοτομίας (FTI), του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ , καθένα από αυτά τα έργα θα λάβει μέχρι 3 εκατ. ευρώ.

Σε αυτή την φάση της χρηματοδότησης, μια ελληνική εταιρεία συμμετέχει σε δύο χρηματοδοτούμενα καινοτόμα έργα κατασκευής συστημάτων επιθεώρησης ανεμογεννητριών. Η ίδια εταιρεία είχε επίσης συμμετάσχει σε προηγούμενη ανάλογη δράση σχετικά με τη αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας υπέργειων δεξαμενών.

Το πρόγραμμα FTI δρομολογήθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Ο δεύτερος γύρος του προγράμματος, προσέλκυσε 229 συνολικά έργων με 922 συμμετέχοντες έως την καταληκτική ημερομηνία της 1ης Σεπτεμβρίου 2015. Έτσι, το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν από την έναρξη του προγράμματος ανήλθε σε 498, εκ των οποίων οι 31 έλαβαν χρηματοδότηση πάνω από 68 εκατ. ευρώ. Σχεδόν το ήμισυ των συμμετεχόντων στο έργο σε αυτό το στάδιο είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση