Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Επιστημονική Ημερίδα τιμής στον Κώστα Μαυρομάτη
Επιστημονική Ημερίδα τιμής στον Κώστα Μαυρομάτη

Επιστημονική Ημερίδα τιμής στον Κώστα Μαυρομάτη

Η , μέσα στο σύνολο των πολιτιστικών παρεμβάσεών της, επιθυμεί την προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την πνευματική φυσιογνωμία της περιοχής μας, διατηρώντας έναν ζωντανό σύνδεσμο με την Τοπική Εκκλησία. Ενέταξε, μάλιστα, αυτή την πρωτοβουλία στις δραστηριότητες του Ιστορικού της Αρχείου.

Το 2015 και 2016 προέβαλλε τη μορφή του μεγάλου φιλοσόφου, μουσικού και νομικού Μένιου Μουρτζόπουλου και για την φετινή χρονιά διοργανώνει μια επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στην προσωπικότητα του Κώστα Μαυρομμάτη, παλαιμάχου εκπαιδευτικού, αστρονόμου – φυσικού, ιδρυτή της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος , πρ. προέδρου της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος», ώστε να αναδειχθεί σύνολη η πνευματική του συγκρότηση.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σάββατο 1 Απριλίου , από τις 10.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές θα αναλύσουν πτυχές της εκπαιδευτικής προσφοράς του τιμώμενου, τη σχέση του με την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Κανάλια Καρδίτσας και το έργο της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος», για να ολοκληρωθεί τα απόγευμα με την αναφορά στη γέννηση και την εξέλιξη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, την οποία πρωτοποριακά ίδρυσε και επέκτεινε ο Κώστας Μαυρομμάτης.

Η όλη εκδήλωση θα επιστεφθεί με την απόδοση, στον εξαίρετο πνευματικό άνθρωπο της πόλης, του Χρυσού Σταυρού της Μητροπόλεως από τον Μητροπολίτη και πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου Δημητριάδος Ιγνάτιο και μια μεγάλη μουσική της χορωδίας Εκπαιδευτικών .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση