Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Eπικίνδυνη ουσία στις οδοντόκρεμες
Eπικίνδυνη ουσία στις οδοντόκρεμες

Eπικίνδυνη ουσία στις οδοντόκρεμες

Ακόμη και οι οδοντόπαστες μπορεί να είναι καρκινογόνες, καθώς διαπιστώθηκε ότι μια ουσία που ανιχνεύεται σε αυτές αλλά και σε πλήθος άλλων προϊόντων, το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως 71, ενδέχεται να προκαλεί καρκίνο.

Πειράματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε έδειξαν ότι η ουσία προκάλεσε προκαρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου στο 40% των πειραματόζωων που την κατανάλωσαν. Αυτές οι αλλοιώσεις δεν είναι , αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε τέτοιον. Η ουσία E171 χρησιμοποιείται σε γλυκά, σοκολάτες και μπισκότα, τσίχλες, οδοντόπαστες, χρώματα και σε πλήθος άλλων καταναλωτικών προϊόντων.
Προηγούμενες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο είχαν υποδείξει ότι η εισπνοή της ουσίας E171 μπορεί να είναι καρκινογόνος.
Η πρόσφατη μελέτη, ωστόσο, είναι η πρώτη που καταδεικνύει ότι η ουσία μπορεί να είναι καρκινογόνος και όταν εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα και το στομάχι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση