Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα
Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα

Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β) βράβευσε με έπαινο την εργασία της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δ. Κουρέτα με τίτλο: ‘’ συσκευής για τον προσδιορισμό της αντιοξειδωτικής ικανότητας υγρών τροφίμων’’. Η διάκριση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού ‘’Φορητό εργαστήριο στη μοριακή βιολογία – Φώτης Καφάτος Labbox’’ που διεξήχθη κατά την διάρκεια του 11ου Πανελλήνιου συνεδρίου Π.Ε.Β. ‘’Βιοεπιστήμες στον 21ο αιώνα’’ στις 13- στην Αθήνα.

Ο   αφορούσε στην μιας ιδέας για ένα φορητό εργαστήριο,  το οποίο θα μπορεί να μεταφερθεί σε όλα τα της χώρας και οι μαθητές να μυηθούν στον κόσμο του εργαστηρίου και της βιολογίας, με πολύ απλό και εύκολο τρόπο, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία εξοπλισμένου εργαστηρίου.

Ο , καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, διευθυντής του εργαστηρίου που ανέπτυξε την εργασία επισημαίνει: ‘’Είναι χρέος μας να δημιουργούμε τεχνολογίες που μπορούν με απλό, επιστημονικά άρτιο και ασφαλή τρόπο να μεταφέρουν γνώσεις στην νέα γενιά. Η συσκευή μας καλύπτει αυτό τον σκοπό.’’

Η συσκευή που αναπτύχθηκε επιτρέπει με εύκολο για τον μαθητή τρόπο να μετράει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα της καθημερινότητάς του (χυμούς, τσάι, γάλα, κακάο, ). Αυτό δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίζουν ποια ροφήματα είναι ευεργετικά για την τους, δημιουργώντας καλύτερα διατροφικά πρότυπα ενώ συγχρόνως τα παιδιά μπορούν να προστατευτούν από διαφημίσεις με παραπλανητικό περιεχόμενο.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται τόσο στα πανεπιστήμια όσο και σε επιχειρήσεις, μπορούν να μυηθούν σε εργαστηριακές πρακτικές και να γνωρίσουν τον κόσμο της βιολογίας και της επιστήμης γενικότερα.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών αποτελείται από τους: Α. Βεσκούκη, Ε. Κερασιώτη, Α. Πρίφτη, Υ. Σπανίδη, Σ. Μακρή, Π. Κούκα, Ζ. Σκαπέρδα, Α. Πατούνα, Φ. Τέκο.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση