Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα
Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα

Έπαινος για την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή Δ. Κουρέτα

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β) βράβευσε με έπαινο την εργασία της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δ. Κουρέτα με τίτλο: ‘’Ανάπτυξη συσκευής για τον προσδιορισμό της αντιοξειδωτικής ικανότητας υγρών τροφίμων’’. Η διάκριση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού ‘’Φορητό εργαστήριο στη μοριακή βιολογία – Φώτης Καφάτος Labbox’’ που διεξήχθη κατά την διάρκεια του 11ου Πανελλήνιου συνεδρίου Π.Ε.Β. ‘’Βιοεπιστήμες στον 21ο αιώνα’’ στις 13-15 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός  αφορούσε στην ανάπτυξη μιας ιδέας για ένα φορητό εργαστήριο,  το οποίο θα μπορεί να μεταφερθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας και οι μαθητές να μυηθούν στον κόσμο του εργαστηρίου και της βιολογίας, με πολύ απλό και εύκολο τρόπο, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία εξοπλισμένου εργαστηρίου.

Ο Δημήτριος Κουρέτας, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, διευθυντής του εργαστηρίου που ανέπτυξε την εργασία επισημαίνει: ‘’Είναι χρέος μας να δημιουργούμε τεχνολογίες που μπορούν με απλό, επιστημονικά άρτιο και ασφαλή τρόπο να μεταφέρουν γνώσεις στην νέα γενιά. Η συσκευή μας καλύπτει αυτό τον σκοπό.’’

Η συσκευή που αναπτύχθηκε επιτρέπει με εύκολο για τον μαθητή τρόπο να μετράει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε διάφορα υγρά τρόφιμα της καθημερινότητάς του (χυμούς, τσάι, γάλα, κακάο, αναψυκτικά). Αυτό δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίζουν ποια ροφήματα είναι ευεργετικά για την υγεία τους, δημιουργώντας καλύτερα διατροφικά πρότυπα ενώ συγχρόνως τα παιδιά μπορούν να προστατευτούν από διαφημίσεις με παραπλανητικό περιεχόμενο.

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται τόσο στα πανεπιστήμια όσο και σε επιχειρήσεις, μπορούν να μυηθούν σε εργαστηριακές πρακτικές και να γνωρίσουν τον κόσμο της βιολογίας και της επιστήμης γενικότερα.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών αποτελείται από τους: Α. Βεσκούκη, Ε. Κερασιώτη, Α. Πρίφτη, Υ. Σπανίδη, Σ. Μακρή, Π. Κούκα, Ζ. Σκαπέρδα, Α. Πατούνα, Φ. Τέκο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

  • Γιατί συμφέρει η αίτηση συνταξιοδότησης εντός του 2023 #αίτησησυνταξιοδότησης - https://t.co/cgnvUZdiEI -

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

"Αλιεύοντας" την είδηση