Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Eνδιαφέρουσα ομιλία για το CERN
Eνδιαφέρουσα ομιλία για το CERN

Eνδιαφέρουσα ομιλία για το CERN

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά ενημερωτική για την ιστορία, την έρευνα που γίνεται σήμερα, καθώς και τις εφαρμογές του “”, θα γίνει αύριο Κυριακή, 7η Φεβρουαρίου και 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην ).

Ομιλητής θα είναι ο φυσικός καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Βέργος, που έχει δώσει και άλλες διαλέξεις στη σειρά των ομιλιών «Αστρονομία για όλους» της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Στην αυτή θα επιδιωχθεί να περιγραφεί με απλό και κατανοητό τρόπο η λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (“LHC”), ο τρόπος εμφάνισης νέων σωματιδίων και η μέθοδος ανίχνευσής τους στα 4 πειράματα “ATLAS”, “CMS”, “ALICE” και “LHCb”. Θα γίνει ακόμη αναφορά στο του 2008, αλλά και στην ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs που ανακοινώθηκε στις 4 Ιουλίου 2012, ένα ορόσημο για τη φυσική. Θα περιγραφούν δε οι ιδιότητές του και η αναγκαιότητα της ύπαρξής του.

Επίσης θα αναλυθεί η έρευνα που γίνεται στα 4 αυτά πειράματα και ποιος είναι ο κύριος προσανατολισμός της σήμερα. Ακόμη ο ρόλος της Ελλάδας, που είναι ένα από τα ιδρυτικά (!) μέλη του “”.

Θα αναφερθούν βεβαίως οι αστρονομικές και κοσμολογικές επιπτώσεις των ανακαλύψεων, αλλά και οι εφαρμογές τους στην καθημερινή . Σίγουρα δε φαντάζεται κανείς, ποιες δραστηριότητες καθημερινής ρουτίνας έχουν εφευρεθεί στο “CERN”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση