Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί»
Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί»

Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί»

 Είκοσι  χρόνια τώρα η Ευρώπη στηρίζει τους ερευνητές

Σήμερα, 8/11, η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την 20ή επέτειο του ευρωπαϊκού προγράμματος για διακεκριμένους ερευνητές Δράσεις «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί». Το πρόγραμμα αυτό έχει υποστηρίξει 98. 000 διακεκριμένους ερευνητές, μέχρι σήμερα, σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους, ενώ έχει παράλληλα προωθήσει τη διακρατική, διατομεακή και διεπιστημονική κινητικότητα.

Ο  Τίμπορ Νάβρατσιτς, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη και τον αθλητισμό, δήλωσε τα εξής: «Το 1996, το πρόγραμμα πήρε το όνομα της Μαρίας Σκλοντόφσκα-Κιουρί, αναγνωρίζοντας ότι η επιστημονική αριστεία επιτυγχάνεται μόνο με διεθνή και διεπιστημονική συνεργασία. Εδώ και είκοσι χρόνια σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, και όχι μόνον επειδή οι Δράσεις «Μαρία Σκλοντόφσκα-Κιουρί» έχουν υποστηρίξει πέντε κατόχους Νομπέλ και έναν κάτοχο Όσκαρ. Έχουν προωθήσει την αριστεία, καθώς και επιστημονικές ανακαλύψεις σε όλους τους τομείς. Έχουν δώσει σε άτομα τη δυνατότητα να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων, σημερινών και μελλοντικών. Είμαι ενθουσιασμένος που σύντομα θα χρηματοδοτήσουμε τον 100 000ό μας ερευνητή.»

Ο  Κάρλος Μοέδας, ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την , δήλωσε: «Με την ευκαιρία της 20ής επετείου των Δράσεων «Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί», αναγνωρίζουμε την εξαιρετική επίδρασή τους στο επιστημονικό τοπίο της Ευρώπης. Το πρόγραμμα αυτό, που φέρει το όνομα της πρώτης γυναίκας κατόχου νομπέλ φυσικής και χημείας, έχει αναπτύξει ερευνητικά ταλέντα με την παροχή επαγγελματικών συνθηκών εργασίας σε ερευνητές, συμβάλλοντας έτσι σε ανακαλύψεις ζωτικής σημασίας. Έχει συντελέσει στην αριστεία της ευρωπαϊκής έρευνας η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος-πλαισίου «Ορίζων 2020» για την έρευνα και την καινοτομία.»

Σήμερα πραγματοποιείται Συνέδριο με τίτλο «Γιορτάζοντας 20 χρόνια Μαρί Σκλοντόφσκα-Κιουρί!» στο Nemo Science Museum του Άνστερνταμ. Παράλληλα, εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας στο κτήριο Berlaymont της Επιτροπής, πάνω στη και στην κληρονομιά της γαλλο-πολωνής επιστήμονος.

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέχρι το τέλος των εορτασμών στις 7 Νοεμβρίου που είναι και η 150ή επέτειος της γέννησής της.

Στις 29 Νοεμβρίου 2016, η Επιτροπή διοργανώνεισυνέδριο με απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου πάνω στα επιτεύγματα και στο μέλλον του προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση