Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Χρηματοδότηση 485 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 325 νέους ερευνητές
Χρηματοδότηση 485 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 325 νέους ερευνητές

Χρηματοδότηση 485 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 325 νέους ερευνητές

Πέντε ανάμεσά τους!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας () αποφάσισε να χορηγήσει σε 325 νέους ερευνητές συνολική χρηματοδότηση ύψους 485 εκατ. ευρώ, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους ερευνητικές ομάδες και να προωθήσουν πρωτοποριακές ιδέες.

Μεταξύ των νέων επιστημόνων που θα λάβουν επιχορήγηση είναι οι εξής:

· Έλενα Γιαννούλη – θα φιλοξενηθεί στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου όπου θα εργαστεί στον τομέα των συναισθηματικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

· Νικολετοπούλου – θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας όπου θα εργαστεί στον τομέα των νευροπαθειών

· Χρήστος Μπεργελές – θα φιλοξενηθεί στο University College London όπου θα εργαστεί στον τομέα των ρομπότ για οφθαλμολογικές επεμβάσεις

· Κατερίνα Δούκα – θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου θα εργαστεί στον τομέα της παλαιοντολογίας

· Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο του Birmingham όπου θα εργαστεί στον τομέα των στοιχειωδών σωματιδίων

Ο Κάρλος Μοέδας, επίτροπος αρμόδιος για την , την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε τα εξής: «Με αυτές τις “επιχορηγήσεις εκκίνησης” του , η ΕΕ προσελκύει και διατηρεί νέους ερευνητές στην Ευρώπη.

Με την υποστήριξη της ΕΕ, οι εν λόγω υπότροφοι θα είναι σε θέση να προωθήσουν τις καλύτερες ιδέες τους, αλλά και να δημιουργήσουν ποιοτικές για περισσότερο ερευνητικό προσωπικό που επιθυμεί να εργαστεί σε τομείς αιχμής της επιστήμης. Απώτερος στόχος είναι να συμβάλουν στη δημιουργία του πλέον πολύτιμου πόρου της Ευρώπης: του ανθρώπινου κεφαλαίου.»

Η χρηματοδοτούμενη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τις φυσικές επιστήμες και την μέχρι τις , καθώς και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνουν εργασίες σχετικά με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της χημειοθεραπείας στη θεραπεία του καρκίνου, τη δημιουργία νέων βιώσιμων τρόπων για την παραγωγή καυσίμου υδρογόνου, και την διερεύνηση του δικαίου της ιθαγένειας για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση