Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / CDC: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μία με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα
CDC: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μία με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα

CDC: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μία με τρεις ημέρες προτού εκδηλωθούν συμπτώματα

Πιθανό εμβόλιο με βάση ουσία του καπνού ερευνά καπνοβιομηχανία

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μπορούν να τον μεταδώσουν από μία έως τρεις ημέρες προτού αρχίσουν να εκδηλώνονται συμπτώματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η μελέτη συμπεριλάμβανε 243 περιστατικά της Covid-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός), τα οποία είχαν καταγραφεί στη Σιγκαπούρη μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 16 Μαρτίου και διαπίστωσε ότι σε επτά περιπτώσεις ήταν πιθανή η μετάδοση του ιού προτού να εκδηλωθούν συμπτώματα.

Σε τέσσερις από αυτές, όπου η ημερομηνία της έκθεσης στον κορωνοϊό ήταν γνωστή, η «προ-συμπτωματική» μετάδοση συνέβη μία με τρεις ημέρες προτού αρχίσουν να εκδηλώνονται συμπτώματα στον ασθενή, ο οποίος ήταν η «πηγή» της μόλυνσης, αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα ευρήματα από τη μελέτη δείχνουν ότι πιθανόν δεν είναι αρκετό (ως μέτρο πρόληψης), οι άνθρωποι να εκδηλώνουν συμπτώματα προτού περιορίσουν τις επαφές τους με τους άλλους, έγραψαν οι ερευνητές σε έκθεση του CDC, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Τα στοιχεία του CDC έρχονται να προστεθούν και σε προηγούμενες εκθέσεις μεμονωμένων περιστατικών στην Κίνα που έδειχναν ότι ο ιός μπορούσε να εξαπλωθεί προτού κάνουν την εμφάνιση τους συμπτώματα, ενώ επισήμαιναν την σημασία της διατήρησης αποστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πιθανό εμβόλιο με βάση ουσία του καπνού ερευνά καπνοβιομηχανία

Η καπνοβιομηχανία British American Tobacco (BAT) ανακοίνωσε σήμερα ότι μία από τις θυγατρικές της εργάζεται πάνω σε ένα πιθανό εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού χάρη σε μια μέθοδο που βασίζεται στο φύλλο του καπνού.

Το εμβόλιο βρίσκεται στην προ-κλινική φάση και επομένως δεν έχει δοκιμαστεί στον άνθρωπο ούτε έχει λάβει την έγκριση των υγειονομικών αρχών.

Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, η BAT επιβεβαιώνει ότι θα μπορεί να προχωρήσει στην παραγωγή, με τη βοήθεια εταίρων και κυβερνήσεων, μεταξύ 1 και 3 εκατομμύριων δόσεων ανά εβδομάδα από τον μήνα Ιούνιο.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος διευκρινίζει ότι οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν ταυτόχρονα με την παραγωγή, όμως είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πότε το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για το κοινό.

Η θυγατρική βιοτεχνολογίας της στις ΗΠΑ, η Kentucky BioProcessing (KBP), κατάφερε να κλωνοποιήσει ένα τμήμα της αλληλουχίας του Covid-19, γεγονός που βοήθησε στην ανάπτυξη ενός μορίου, επιτρέποντας την παραγωγή αντισωμάτων για την προστασία εναντίον του ιού.

Το φύλλο του καπνού, στο οποίο προσφεύγει η BAT, παρουσιάζει ιδιαίτερες ιδιότητες με πολλαπλά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τον όμιλο, συνιστώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μια αποτελεσματικότερη και ταχεία παραγωγή αντισωμάτων, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές.

«Πιστεύουμε ότι επιτύχαμε μια σημαντική πρόοδο με την τεχνολογική πλατφόρμα μας φύλλων καπνού και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις κυβερνήσεις και όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να βοηθήσουμε στο να νικήσουμε τον πόλεμο εναντίον του Covid-19», δήλωσε ο Ντέιβιντ ο Ράιλι, ο διευθυντής επιστημονικών ερευνών στην BAT.

Ο όμιλος αναφέρει ότι βρίσκεται ήδη σε επαφές με τις υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Το 2014, πριν από την απορρόφησή της από τον όμιλο BAT, η KBP είχε ασχοληθεί με την παραγωγή θεραπευτικού σκευάσματος εναντίον του Έμπολα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση