Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » «Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης
«Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης

«Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης

 

 

            «Η Αστρονομική Ναυτιλία, ο προσανατολισμός και η χρήση ναυτικού εξάντα» θα είναι το θέμα της διάλεξης, της Κυριακής, 6ης Νοεμβρίου και 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Ομιλητής θα είναι ο Θεόδωρος Ταμβάκης, πρώην πλοίαρχος του Εμπορικού ναυτικού, που αποφοίτησε από την Ανωτέρα Ναυτική Ακαδημία της Μακεδονίας, με την του πλοιάρχου, το 1983, και μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Ηλεκτρονικών Ναυτικών Οργάνων και Ραδιοτηλεπικοινωνιών των Αθηνών.

            Στη διάλεξη θα γίνει ιστορική αναδρομή της Αστρονομικής Ναυτιλίας αρχαίων πολιτισμών (Αιγυπτίων, Ελλήνων, Ρωμαίων, Βίκινγκς, Αράβων, Άγγλων, Ισπανών, Πορτογάλων θαλασσοπόρων), θα αναπτυχθούν οι τεχνικές αστροναυτιλίας  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα παρουσιαστούν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν, από τα απλά  γωνιομετρικά και τους αστρολάβους μέχρι τους σύγχρονους εξάντες. Θα αναλυθεί ο εξάντας για την αστροναυτιλία και θα περιγραφεί το πώς υπολογίζεται το «στίγμα» ενός πλοίου, με την παρατήρηση του Ηλίου, της Σελήνης και των αστέρων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση