Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » «Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης
«Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης

«Η Αστρονομική Ναυτιλία» το θέμα της Κυριακάτικης διάλεξης

 

 

            «Η Αστρονομική υτιλί, ο προσανατολισμός και η χρήση ναυτικού εξάντα» θα είναι το θέμα της διάλεξης, της ς, 6ης οεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην αλλικό Ινστιτούτο), από την , στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Ομιλητής θα είναι ο Θεόδωρος Ταμβάκης, πρώην πλοίαρχος του Εμπορικού ναυτικού, που αποφοίτησε από την Ανωτέρα Ναυτική Ακαδημία της ς, με την ειδικότητα του πλοιάρχου, το 1983, και μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Ηλεκτρονικών Ναυτικών Οργάνων και Ραδιοτηλεπικοινωνιών των Αθηνών.

            Στη διάλεξη θα γίνει ιστορική αναδρομή της Αστρονομικής Ναυτιλίας αρχαίων πολιτισμών (Αιγυπτίων, Ελλήνων, Ρωμαίων, Βίκινγκς, Αράβων, Άγγλων, Ισπανών, Πορτογάλων θαλασσοπόρων), θα αναπτυχθούν οι τεχνικές αστροναυτιλίας  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα παρουσιαστούν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν, από τα απλά αρχαία γωνιομετρικά και τους αστρολάβους μέχρι τους σύγχρονους εξάντες. Θα αναλυθεί ο εξάντας για την αστροναυτιλία και θα περιγραφεί το πώς υπολογίζεται το «στίγμα» ενός πλοίου, με την παρατήρηση του Ηλίου, της Σελήνης και των αστέρων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση