Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Aποτελέσματα 1ης φάσης του 27ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας – Διακρίθηκαν και 4 Βολιώτες
Aποτελέσματα 1ης φάσης του 27ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας – Διακρίθηκαν και 4 Βολιώτες

Aποτελέσματα 1ης φάσης του 27ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας – Διακρίθηκαν και 4 Βολιώτες

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 1ης φάσης «Αρίσταρχος» του 27ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022, σύμφωνα με τα οποία προκρίνονται για τη 2η φάση «Ίππαρχος» 30 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και 41 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου.

Ανάμεσα στου διακριθέντες είναι και οι εξής τέσσερες μαθητές: (1) Σολδάτος Αντώνιος του 3ου Λυκείου Βόλου, (2) Σαρακατσάνος Απόστολος του Μουσικού Σχολείου Βόλου, (3) Μηλαράς Βασίλειος του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου και (4) Τζαρτζάνης Δημήτριος, του 1ου Λυκείου Βόλου.

Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό 90 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και 59 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω των υπολογιστών, που είχαν στα τους οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Συνολικά δόθηκαν 19 ερωτήσεις και ασκήσεις για το Γυμνάσιο και 24 για το Λύκειο, οι οποίες έπρεπε να απαντηθούν ή να λυθούν μέσα σε 2 ώρες

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας contest.astronomos.gr, την οποία μπορούν αν επισκεφθούν όλοι οι διαγωνισθέντες και να ιδούν τη σειρά κατάταξής τους, καθώς και την επιτυχία τους εκείνοι που προκρίθηκαν.

Η 2η φάση «Ίππαρχος» του διαγωνισμού, προβλέπεται από την προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, ότι θα γίνει στο Βόλο, στις 23 Ιανουαρίου 2022, ημέρα και 12:00. Εάν, όμως οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας δεν το επιτρέψουν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ανακοινωθεί έγκαιρα ο τρόπος που θα διεξαχθεί.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση