Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της Σχολής Αστρονομίας
Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της Σχολής Αστρονομίας

Απονέμονται οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια της Σχολής Αστρονομίας

 

Επόμενη δράση: το 20ό

 

            Το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, και ώρα 7 μ.μ. τελειώνουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας που διοργανώνονται από την Bόλου εδώ και 9η συνεχή χρόνια και θα απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια. Φέτος γράφτηκαν στη Σχολή περί τους 90 μαθητές, αλλά φοίτησαν κανονικά και πέτυχαν στις εξετάσεις συνολικά 67 εξ αυτών. Ήτοι: 37 στην ’ τάξη, 13 στη Β’ και 17 στην Γ’ τάξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 1ης τάξης διδάχτηκαν το ηλιακό μας σύστημα με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τους δορυφόρους των πλανητών και τους αστεροειδείς. Στη 2η τάξη διδάχτηκαν τους αστέρες, το Γαλαξία μας, τους άλλους γαλαξίες, το Σύμπαν γενικότερα, την ουράνια και τα τηλεσκόπια. Στην 3η τάξη διδάχτηκαν τη διαστημική και τις νέες θεωρίες και ανακαλύψεις (βαρυτικά κύματα, εξωπλανήτες, θεωρίες των χορδών, θεωρίες των Πάντων, κοσμικές ακτινοβολίας και κοσμολογία.

Οι 13 καθηγητές – μέλη της Εταιρείας που δίδαξαν ήταν οι: Μουτσιάρας Κων/νος, Παπαντωνιάδου Μαρία, Μελάκος Αθανάσιος και Μαυρομάτης Δημήτριος, στην ΄ τάξη. Ξενάκης Χρίστος, Σπανός Σεραφείμ, Μπλατσής Δημήτριος και Βέης Νικόλαος, στη Β΄ τάξη. Κολυμένου Μαρία, Καπλάνης Ξενοφών, Βέργος Ιωάννης, Μαυρομάτης Δημήτριος και Ξενάκης Χρίστος στη Γ΄ τάξη, καθώς και οι παρατηρησιακοί Ζαγάκος Γεώργιος και Καραΐσκος Απόστολος, σε όλους μαζί.

Ήδη άρχισαν οι ετοιμασίες για το 20ό , που θα διεξαχθεί καθημερινά από 1ης έως 5ης  Ιουλίου 2019 και από ώρες 7 – 11 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει πάλι φέτος τρία τμήματα: Το πρώτο τμήμα, των αρχαρίων θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ., το δεύτερο τμήμα, το Παρατηρησιακό, θα λειτουργεί από 7 – 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει και μια υπαίθρια παρατήρηση και στον έναστρο ουρανό και το 3ο τμήμα, το ανώτερο, θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ. Έτσι μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθούν δύο τμήματα της επιλογής τους.

Την πρώτη μέρα του Θερινού Σχολείου, θα γίνει ομαδική αστροεξόρμηση στα Πηλίου, όπου μετά την υπαίθρια παρατήρηση και θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνεστίαση στον ίδιο χώρο, με σχετική κατά τη διάρκεια του δείπνου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση