Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ανοίγει και φέτος τις πύλες της η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ’ αποστάσεως 2020»
Ανοίγει και φέτος τις πύλες της  η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ’ αποστάσεως 2020»

Ανοίγει και φέτος τις πύλες της η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ’ αποστάσεως 2020»

Μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι Βολιώτες μαθητές

Ανοίγει και φέτος τις πύλες της για 3η συνεχή χρονιά η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ΄ αποστάσεως 2020», από την , που έχει την έδρα της στο Βόλο.

Θα λειτουργήσουν και φέτος τρεις τάξεις. Στην 1η τάξη θα διδαχθεί το ηλιακό μας σύστημα, στη 2η τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, τα τηλεσκόπια και η ουράνια σφαίρα και στην 3η τάξη η διαστημική και οι νέες θεωρίες και ανακαλύψεις.

Οι εγγραφές γίνονται ολόκληρο τον Σεπτέμβριο μέσω της ιστοσελίδας της Σχολής: school.astronomos.gr και στη συνέχεια αποστέλλεται προς τους εγγραφόμενους το αντίστοιχο διδακτικό βιβλίο, που είναι διαφορετικό για κάθε τάξη. Για να βρείτε την σελίδα των εγγραφών, απλά πηγαίνετε το ποντίκι σας (χωρίς να κάνετε καν κλικ) στο μενού ΣΧΟΛΗ (και όταν εμφανιστούν οι διάφορες επιλογές) πηγαίνετε δεξιά στην εικόνα που γράφει: ΕΓΓΡΑΦΗ.

Ή εναλλακτικά πληκτρολογείτε: https://school.astronomos.gr/helpreg/

Τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο και τελειώνουν τον Δεκέμβριο. Οι δια είναι βιντεοσκοπημένες και μπορούν να τις δουν και να τις παρακολουθήσουν οι μαθητές μπαίνοντας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα με τον κωδικό τους, που θα πάρουν μόλις εγγραφούν.

Στη Σχολή μπορούν να εγγραφούν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ γίνονται δεκτοί και ενήλικες, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα Αστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές υποβάλλονται σε δύο διαγωνίσματα αξιολόγησης, με τη βαθμολογία των οποίων τους απονέμεται στο τέλος, ο αντίστοιχος τίτλος σπουδών, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης, ενώ στους τελειόφοιτους της Γ΄ τάξης το απολυτήριό τους θα δοθεί, κατά τη διάρκεια της επίσημης «Γιορτής Αστρονομίας», το Σάββατο, 10η Ιουλίου 2021, με τα αντίστοιχα αναμνηστικά δώρα της αποφοίτησής τους (μπλουζάκι και καπελάκι).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα της Σχολής: school.astronomos.gr, από τα τηλέφωνα: 2421046253 & 2421051061, και από το email: eadvolos@astronomos.gr.

Ας σημειωθεί ότι τη Σχολή μπορούν να την παρακολουθήσουν και Βολιώτες μαθητές, οι οποίοι προαγόμενοι θα συνεχίσουν στην επόμενη τάξη τη Σχολή Αστρονομίας που θα λειτουργήσει στο Βόλο τον Ιανουάριο.

 

Ο υπερήλικας και ακούραστος επιστήμονας Κων/νος Μαυρομμάτης

Εξέδωσε το 2ο τόμο της Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας της Αστρονομίας 

 Ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε , ο θιασώτης της Αστρονομικής επιστήμης  Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης με την έκδοση του 2ου τόμου της Μεγάλης Εγκυκλοπαίδεις της Αστρονομίας, μοναδικό έργο στον κόσμο από τον μαθηματικό του Βόλου, που δεν παύει να ασχολείται χρόνια και σήμερα στα 85 του χρόνια με την αγαπημένη επιστήμη του, την Αστρονομία.

Ο Κων/νος Μαυρομμάτης είναι ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, που ανέδειξε την Εταιρεία μαζί με το Διοικητικό του Συμβούλιο, ως την εκλαϊκευτικότερη Εταιρεία για αστρονομικά θέματα στην Ελλάδα και συνέβαλε στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης της και τη δημιουργία Παραρτημάτων στην Ελλάδα, όπως της Νάουσας, Σαλαμίνας, της ς και της ς κ.α.

Απέκτησε φίλους ερασιτέχνες σε μερικές πόλεις του κόσμου και φυσικά και των καθηγητών Αστρονομίας των Πανεπιστημίων της χώρας μας, που ευχαρίστως ήλθαν στο Βόλο, έδωσαν συνεντεύξεις και μίλησαν για σπουδαία Αστρονομικά φαινόμενα στο κοινό του Βόλου.

Η δραστηριότητα της εταιρείας , που ψυχή της και διοργανωτής της ήταν ο Κων/νος Μαυρομμάτης, εκτός από τις μηνιαίες ομιλίες, σε μόνιμη παραχωρημένη αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πλαισιώνονταν και από Αστροβραδιές σε επιλεγμένες τοποθεσίες γύρω από το Βόλο , για την επιμόρφωση του μαθητικού νεαρόκοσμου , φίλων της Αστρονομίας του Βόλου και άλλων γειτονικών περιοχών.

Καθιέρωσε από το 1990 την έκδοση Πανελλήνιου περιοδικού Αστρονομίας «Ο Ουρανός», που εκδίδεται και σήμερα, για τους φίλους μαθητές κυρίως και θιασώτες της Αστρονομίας, που σήμερα περιλαμβάνει Αστρονομικά νέα και δραστηριότητες από όλες τις Αστρονομικές εταιρείες της Ελλάδας.

Διοργανώνει Πανελλήνια Συνέδρια νέων και φίλων Ερασιτεχνών Αστρονομίας και τριτάξια Σχολεία για τους μαθητές του Βόλου και με τηλε σε όλη την Ελλάδα. Διοργανώνει και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Αστρονομίας στο Βόλο από το 1996 , από τον οποίο οι δύο πρώτοι , ένας και μια μαθήτρια , με τη συν του Διονύση Σιμόπουλο , πρωην Διευθυντή του Ευγενιδίου Ιδρύματος των Αθηνών, μεταβαίνουν δωρεάν στη ΝΑΣΑ, με έξοδα μετακίνησης του Υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων και έξοδα διαμονής και σίτισης της ΝΑΣΑ, για να εκπαιδευθούν για μια εβδομάδα ,ως , στα ίδια και όργανα των αστροναυτών της. Αλλά και οι πρώτοι πέντε (5) του Πανελληνίου Διαγωνισμού ,μεταβαίνουν να διαγωνιστούν στις ετήσιες Ολυμπιάδες Αστρονομίας του κόσμου, με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας , που έφεραν σ' αυτά τα χρόνια, εξαιρετικές επιδόσεις και μετάλλια πρωτιάς στη χώρα μας.

Με αυτό το σφρίγος των επιδόσεων, συνεχίζει και ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας του Βόλου, παλιό στέλεχος του Δ/κού Συμβουλίου Λουκάς Ζαχείλας, καθηγητής του Παν/μίου Θεσσαλίας , που δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη των αντικειμενικών σκοπών της Εταιρείας. Έτσι η φιλομάθεια και η σκληρή δουλειά του  Κων/νου Μαυρομμάτη, που θέλει να μεταδώσει την Αστρονομία σε όλους , μαζί με άλλα αστρονομικά , που εξέδωσε, παρουσιάζει, σήμερα, το δεύτερο τόμο από το τρίτομο έργο του, τη «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Αστρονομίας», εξ' 805 σελίδων Α4, από το Η έως το Ξ (με 45 Ε τον κάθε τόμο) και ελπίζει να φανεί χρήσιμος για όλους , που θέλουν να μάθουν λίγα και περισσότερα αστρονομικά νέα, της επιστήμης του μέλλοντος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση