Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » Ανίχνευση ζωής σε εξωπλανήτες
Ανίχνευση ζωής σε εξωπλανήτες

Ανίχνευση ζωής σε εξωπλανήτες

«Προσπάθειες ανίχνευσης ζωής σε εξωπλανήτες – ένα νέο project της NASA», θα είναι το θέμα τη διάλεξης της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που θα γίνει την Κυριακή, 4η Δεκεμβρίου 2016, και 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).

Πριν από τρεις μόλις δεκαετίες, δεν γνωρίζαμε αν υπήρχαν εξωπλανήτες . λέγαμε πιθανόν!

Πριν πέντε μόλις χρόνια, δεν γνωρίζαμε αν υπήρχαν «γαιώδεις» πλανήτες.

Σήμερα, γνωρίζουμε χιλιάδες εξωπλανήτες, εκ των οποίων δώδεκα είναι «γαιώδεις» και βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του πλανητικού τους συστήματος, με μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν σε υγρή μορφή, οξυγόνο, άζωτο και ενδεχομένως, κάποια μορφή ζωής!

Η σύγχρονη διαστημική επιτρέπει, έμμεσα ή άμεσα, την ανίχνευση εξωπλανητών στο Γαλαξία μας. Έχουν ανακαλυφθεί 3500 περίπου σε 2500 πλανητικά συστήματα, από τα οποία τα 600 είναι σύνθετα σαν το δικό μας!

Όλα αυτά δεν άφησαν ασυγκίνητη τη NASA, η οποία με ένα νέο πρόγραμμα, το «New Worlds Mission», κόστους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποφάσισε να ερευνήσει τη «γειτονιά» μας ( και ιδιαίτερα τους ανακαλυφθέντες εξωπλανήτες ), πιο συστηματικά.

Ο σπουδαίος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας αλλά και  σημαντικός αστροφυσικός Άρθουρ Κλάρκ έγραφε: «Δύο δυνατότητες υπάρχουν: είτε είμαστε μόνοι στο Σύμπαν, είτε όχι. Και οι δύο μου προκαλούν δέος και τρόμο»!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση